Knipperke en Dutje: iPad-prentenboeken in het Fries en Nederlands

Knipperke en Dutje is een Fries- en Nederlandstalig prentenboek voor kinderen, over een das die winterslaap moet houden, maar liever naar buiten gaat.

dutje knipperkeFriese kinderen kunnen met Knipperke kennismaken met een iPad-prentenboek in hun eigen taal. Het iPad-prentenboek is geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar en is ook in het Nederlands verkrijgbaar onder de naam Dutje. Knipperke gaat over de kleine das Epke, die zijn winterslaap moet houden. Pa en ma liggen luid te snurken, maar Epke verveelt zich en wil naar buiten, de wereld in.

Pa en ma zijn radeloos en proberen Epke moe te krijgen met activiteiten als hinkelen en touwtjespringen, maar dat helpt niet. Maar dan is het lente en mag Epke naar buiten. In de Nederlandse versie van het prentenboek hebben de hoofdpersonen een wat andere naam gekregen: Epke heet Bas en vader Daks en moeder Durkje heten in de Nederlandstalige app Dax en Door.

Het prentenboek bevat paginagrote kleurenillustraties. Aan de lancering van de app is een kleurwedstrijd verbonden, waarbij kinderen kans maken op een Knipperke-speeltoestel voor hun school, kinderopvang of peuterspeelzaal, gemaakt door HOUT Speeltoestellen.

knipperke speeltoestel

Knipperke en Dutje zijn bedoeld voor jonge kinderen en hun ouders of verzorgers. Het boek verscheen eerder in papieren vorm als het Fries Kinderboekenweekgeschenk in het najaar van 2012. Ter introductie kost de app €2,69. Later gaat de prijs omhoog naar €4,49.

Downloaden:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 februari 2013, 16:53
Categorieën Boeken, Kinderen
Onderwerpen kinderen, prentenboek

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.