What’s the Word: wat wordt er op de foto’s uitgebeeld?

What's the Word is een spel op iPhone waarin je raadt welk woord wordt uitgebeeld op vier foto's. Het is populair in de Verenigde Staten.

What's the Word iPhone iPadIn de Verenigde Staten is het een gigantische hit: What’s the Word. Daar staat het spelletje op één in de hitlijst met meest gedownloade apps. Het spelletje vergaarde er al meer dan 300.000 recensies in de App Store. Waait het ook over naar Nederland? Het idee is simpel: vier foto’s beelden hetzelfde woord uit. Dat woord probeer je te raden met de letters onderin beeld. Het spel is Engelstalig, maar ook in Nederland zijn de eerste lovende recensies binnen.

What’s the Word heeft de eenvoud van de vele logoquiz-apps op de iPhone. Er is geen gedoe met ploeteren door menu’s of een account aanmaken. Het spel geeft je één voorbeeld om mee te beginnen – het woord PLAY – en daarna ben je los. Dan begint het spel met simpele woorden. KEY. FAN. POOL. Het is een instapniveau. Voor elke goede oplossing krijg je twee munten en die kan je later nodig hebben om uit te geven bij lastige opgaven.

Na een paar opdrachten goed raden zie je waarom het spel zoveel (Amerikaanse) 5 sterren-waarderingen heeft gekregen: het spel beloont je met 100 gratis munten als je de ultieme beoordeling voor de app achterlaat in de Store. Een flauw trucje dat helaas werkt, al kan de app niet nagaan hoeveel sterren je geeft. In de applicatie betaal je 39 munten om een extra foto van het onderwerp te zien. Voor dat geld kan je er ook voor kiezen een letter verklapt te krijgen. Als je een deel van de letters uit beeld wil hebben die in ieder geval niét in aanmerking komen voor het antwoord, leg je 59 munten neer. Als je geen munten hebt, koop je die natuurlijk in de app. 250 Munten kosten 89 cent, voor 4,49 euro krijg je 1400 munten.

What's the Word iPhone swimming What's the Word vouwen

Meer mogelijkheden dan het raden van plaatjes heeft What’s the Word niet. Dat je niet hoeft aan te melden met een account is een zege, maar de app mist ook een deelfunctie om je score mede te delen aan anderen. Zelfs enige vorm van bijgehouden progressie ontbreekt: er is geen ranglijst die laat zien hoeveel woorden je al hebt geraden. Laat staan de scores van vrienden. Misschien is die eenvoud de kracht van het concept. Maar misschien scoort het ook wel zo goed omdat iedereen in de 5-sterren truc tuint.

De laatste update van het spel dateert van 25 januari. Die maakte de applicatie universeel beschikbaar, dus ook optimaal speelbaar op de iPad. In de volgende update komen er nieuwe pakketten woorden om te raden bij. We vermoeden dat je die met muntjes in het spel zal moeten kopen… welke slimme ontwikkelaar maakt een Nederlandse variant?

Downloaden: What’s the Word (gratis, universeel, iOS 4.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 februari 2013, 17:01
Categorie Games
Onderwerpen game, woordspel

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.