Kleurenjacht voor iPhone: kinderen gaan op jacht naar kleuren

Kleurenjacht (Color Hunt) is een kinder-app waarbij je de juiste kleuren helpt vinden. Er zitten verschillende verhalen met dieren in, die behoefte hebben aan een bepaalde kleur.

kleurenjacht iphoneKleurenjacht is een nieuwe kinderapp van het Nederlandse bedrijf GraafICT (bekend van de Toepen-app). In deze app gaan kinderen zelf op pad om kleuren in hun omgeving te ontdekken. Het idee is erg origineel: vanuit een geanimeerde wereldkaart kies je één van de verhalen. Dit verhaaltje kunnen de kinderen zelf lezen of laten voorlezen. Daarna gaan de kinderen de dieren helpen, door alle kleuren te vinden die ze nodig hebben. Dit doen ze door met de camera van de iPhone op kleurenjacht te gaan.

Dat gaat als volgt: een dier in het verhaal mist bepaalde kleuren, bijvoorbeeld paars en blauw. Het kind zoekt de kleuren op (bijvoorbeeld het paars van een bloem of het blauw van de lucht) en richt de camera van de iPhone op het gekleurde voorwerp. Daarmee is weer een nieuwe kleur verzameld, totdat alle gevraagde kleuren compleet zijn. Het is zowel binnenshuis als buitenshuis te spelen. Onderstaand filmpje legt uit hoe het werkt met een iPad, maar je kunt het ook met een iPhone spelen.

Downloaden: Kleurenjacht (€1,59)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 oktober 2012, 17:51
Categorieën Kinderen, Onderwijs
Onderwerp kinderen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.