Med Quiz: hoe heet dat geneesmiddel?

Med Quiz is een quiz-app waarin je allerlei namen van geneesmiddelen leert herkennen. Ook krijg je vragen over werking en voorzorgsmaatregelen. Er zitten 3.500 vragen in, gebaseerd op Pocket Pharmacist.

med quizMed Quiz is een quizapplicatie voor mensen die de namen van medicijnen beter in hun hoofd willen leren stampen. Ben je geneeskundestudent of heb je een medisch beroep waarbij het wel handig is als je de generieke namen van geneesmiddelen weet, dan helpt deze quiz om je parate kennis te vergroten. De app is gemaakt door PocketPharmacist, een app waarmee je geneesmiddeleninformatie op de iPhone kunt opzoeken. Er staan in de app zeven verschillende vraagtypen en er zitten in totaal 3.500 vragen in. Je kunt de vragen die je krijgt voorgeschoteld aanpassen aan je eigen behoeften.

Behalve de namen van geneesmiddelen gaat het ook om het indelen van medicijnen in bepaalde klassen, indicatoren en voorzorgsmaatregelen die bij bepaalde medicijnen gelden.

De bijbehorende app PocketPharmacist bevat niet alleen informatie over geneesmiddelen, maar bevat ook de functie Med Check. Deze kijkt of twee geneesmiddelen met elkaar te combineren zijn, welke problemen er kunnen optreden en welke bijwerkingen elkaar overlappen. De app gebruikt daarbij zo weinig mogelijk medisch jargon. Terwijl de app PocketPharmacist meer op patiënten lijkt te zijn gericht, is Med Quiz wat meer voor professionals bedoeld. Welke patiënt heeft immers zin om de namen van zomaar wat geneesmiddelen uit het hoofd te leren, terwijl je je ook kunt verdiepen in allerlei onderzoek rond je eigen ziekte?

Downloaden: Med Quiz (€0,79)
Ook genoemd: Pocket Pharmacist (€1,59)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 oktober 2012, 17:22
Categorie Geneeskunde
Onderwerp medisch

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.