Kik Messenger krijgt stickers en spelletjes

WhatsApp-concurrent Kik Messenger voor iPhone kruipt dichter tegen MSN aan. De nieuwste update brengt spelletjes en stickers met zich mee.

KIK Messenger iPhone updateWat is er nou eigenlijk veranderd in al die jaren na MSN Messenger? De WhatsApp-concurrent Kik Messenger heeft twee nieuwe ‘specialiteiten’ gekregen na de laatste update die nog erg doen denken aan Microsofts inmiddels vergane chatprogramma. Zo kan je net als in veel andere chatapps stickers sturen naar andere personen. Die zijn beduidend groter dan de normale smileys die je overal op de iPhone kan invoegen. En daarnaast kan je nu ook spelletjes doen in de applicatie. Een daarvan is zelfs afkomstig van Farmville-ontwikkelaar Zynga.

KIK Messenger chatten en video's versturenHet gaat om een spelconcept dat we al tig keer eerder hebben gezien op de iPhone en iPad, nadat het concept eerder dit jaar populair werd onder de noemer 4 Pics 1 Word. Zynga’s variant heet 1 Word en is te vinden onder de kop ‘More’ in het schuifmenu, tussen de andere applicaties die je kan activeren binnen Kik Messenger. Zo was het eerder al mogelijk om direct lollige afbeeldingen van Reddit te versturen, kan je YouTube-video’s samen kijken via de YouTube-app binnen Kik en kan je samen foto’s bewerken met Kikstagram. Volgens Kik Messenger brengt de laatste update nog een spelleje met zich mee van ontwikkelaar TreSensa, maar we zien niet zo snel welke daarmee bedoeld wordt.

Misschien nog wel de meest ingrijpende verandering in Kik Messenger vanaf de nieuwe versie 6.5, is dat je nu tegen andere personen kan praten zonder ze toe te voegen aan je contacten. De optie kan bijvoorbeeld handig zijn als je iemand even wilt afpoeieren waar je geen zin in hebt en zorgt ervoor dat je minder snel aan iemand vast hoeft te zitten. Als laatste verandering is de applicatie wat sneller geworden.

Downloaden: Kik Messenger (gratis, iPhone, iOS 4.3+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 31 juli 2013, 8:32
Categorieën Games, Sociaal netwerken
Onderwerpen chatten, whatsapp, zynga

WhatsApp

WhatsApp is de populaire berichtendienst, die bijna iedere Nederlander op zijn of haar smartphone heeft staan. Hier vind je alles over WhatsApp op een rijtje: van gesprekken archiveren, je privacy goed instellen en op de desktop gebruiken tot de betekenis van de gekleurde vinkjes.

WhatsApp

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.