KIK Messenger kan nu snel foto’s versturen

KIK Messenger is een van de snelste messengers op de iPhone en iPod touch. De applicatie heeft nu een update gekregen waarmee je elkaar foto's kan versturen. Groepschat was al langer mogelijk.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

KIK Messenger voor de iPhone en iPod touchEr zijn veel applicaties op de iPhone waarmee je (voorlopig) gratis berichten met elkaar kan uitwisselen. KIK Messenger is misschien niet de meest gebruikte op dit gebied, maar de app geniet wel een waardering van 3,5 ster uit 61 recensies in de App Store. Hij heeft als grote voordeel ten opzichte van het veelgebruikte Whatsapp dat ‘ie een stuk sneller is. De gratis communicatie-app is in versie 5.0 voorzien van de mogelijkheid om foto’s te sturen naar andere gebruikers. Een SSL-encryptie garandeert bovendien dat je berichten via een beveiligde verbinding worden gestuurd.

Met de update speelt KIK Messenger in op de recente ophef over het uitlekken van locatiegegevens van de iPhone. Privé is ook in een ander opzicht een groot goed in KIK: de update zorgt ervoor dat je andere gebruikers kan blokkeren, net als in chatprogramma’s zoals MSN Messenger. Je kan een telefoonnummer invoeren als je een account aanmaakt, maar die wordt alleen gebruikt zodat anderen jou kunnen toevoegen aan de hand van hun contactlijst. De gegevens worden beslist niet doorgespeeld aan derde partijen, stelt de maker.

KIK Messenger bood al langer de mogelijkheid om groepsgesprekken te voeren. Het ontbeert de optie om audio en video te delen, maar je kan wel gratis berichten uitwisselen met Android-gebruikers die de app ook hebben. De communicatiedienst is gratis en is wereldwijd al meer dan drie miljoen keer gedownload.

Downloaden: KIK Messenger (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 oktober 2011, 18:03
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerp whatsapp

WhatsApp

WhatsApp is de populaire berichtendienst, die bijna iedere Nederlander op zijn of haar smartphone heeft staan. Hier vind je alles over WhatsApp op een rijtje: van gesprekken archiveren, je privacy goed instellen en op de desktop gebruiken tot de betekenis van de gekleurde vinkjes.

WhatsApp

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.