‘Het duurt een week om alle app-namen in App Store te lezen’ (infographic)

Een infographic van het Britse iPad-magazine Tap laat zien hoe groot de App Store, iPhone en iPad eigenlijk zijn. Hieruit blijkt onder andere dat je een week bezig bent om alle App Store-namen op te lezen.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Tap Mag iconDat de App Store inmiddels een gigantisch verkooppunt is weten we al: in maart 2012 werd de 25 miljardste app gedownload, wat betekende dat er 15 miljard apps in iets meer dan één jaar tijd waren gedownload. Het Britse iPad-magazine Tap heeft in een infographic alle feiten op een rij gezet en probeert hierbij ook uit te leggen hoe groot de cijfers nu eigenlijk zijn. Zo zou het bijvoorbeeld een week duren om alle app-namen in de App Store te lezen.

Er komen nog meer leuke feiten aan bod: zo zijn er inmiddels 400 miljoen gebruikersaccounts in de totale iTunes Store, een aantal dat ongeveer gelijk is aan de gehele bevolking van Zuid-Amerika. Apple heeft daarnaast tot op heden 5,5 miljard dollar aan ontwikkelaars uitbetaald. Hadden ze dit gedaan met biljetten van een dollar, dan was dat genoeg geld om 2,5 Olympische zwembaden te vullen.

Zou je alle verkochte iPhones en iPads tegen elkaar aan leggen, dan zou je een cirkel om de aarde kunnen maken. Stapel je alle iDevices op, dan bereik je een tiende van de afstand richting de maan.

De infographic staat in de laatste versie van het iPad-magazine, maar werd ook op de bijbehorende blog geplaatst. Op deze manier hoopt het blad nieuwe lezers te trekken. Hoewel de resultaten van de infographic interessant zijn, moet je sommige statistieken wel met een korrel zout tot je nemen: volgens Tap zijn sommige cijfers van officiële bronnen afkomstig, maar zijn er ook ruwe schattingen in de afbeelding verwerkt.

Downloaden: Tap! (gratis, met in-app aankopen)

Tap Mag Infographic

Klik op bovenstaande afbeelding om de volledige infographic te bekijken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 augustus 2012, 11:52
Categorie Uncategorized
Onderwerp app store

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.