iOS 7 maakt onopgemerkte screenshots van Snapchat-foto’s mogelijk

iOS 7 maakt het mogelijk om onopgemerkt op de iPhone een screenshot te maken van een Snapchat-foto. De app springt niet terug als je op het scherm tikt.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

SnapchatDe sociale foto-app Snapchat laat voor slechts een paar seconden een foto zien, maar je kunt proberen vals te spelen door een screenshot te maken. De app is echter slim genoeg om het ontzettend moeilijk te maken om (ongemerkt) een screenshot van een foto te maken, omdat je het scherm ingedrukt moet houden om een foto te bekijken. Een kleine verandering in de manier waarop je met iOS 7 screenshots maakt kan hier wel eens verandering in brengen. De iOS 7-problemen zullen voor de ontwikkelaar niet op een goed moment komen. Het bedrijf kijkt namelijk pas sinds kort naar manieren om met Snapchat geld te verdienen.

Maakte je in eerdere iOS-versies een screenshot terwijl je bijvoorbeeld het scherm ingedrukt hield om een foto in Snapchat te bekijken, dan schoot de gehele interface terug op zijn plek. In iOS 7 blijft je scherm onveranderd bij een screenshot tijdens een touch-commando. Dat is handig voor bijvoorbeeld app-recensenten die een specifieke functie in een app willen laten zien, maar apps zoals Snapchat hebben er last van. Snapchat gebruikte de screenshot-beperking om foto’s privé te houden en ook te detecteren wanneer iemand een screenshot probeerde te maken. Volgens MacRumors geeft Snapchat bij iOS 7 geen waarschuwing meer voor een andere gebruiker wanneer er een screenshot wordt opgeslagen.

iOS 7 bevindt zich nog in een bètafase, maar de nieuwe screenshot-optie is een bewuste toevoeging van Apple. Heel waarschijnlijk lijkt het ons daarom niet dat Apple de verandering terugdraait, al bestaat de kans uiteraard altijd nog. Vermoedelijk moet Snapchat op zoek naar een nieuwe manier om screenshots van gedeelde foto’s te voorkomen.

Snapchat is op het moment nog een gratis app zonder een duidelijk verdienmodel. Daar zal volgens Snapchat-CEO Evan Spiegel binnenkort verandering in komen: de app-ontwikkelaar zegt op het moment te spelen met een paar mogelijkheden, waaronder in-app aankopen. Het zou hierbij echter gaan om leuke toevoegingen, waarmee je de app bijvoorbeeld op jezelf kan toespitsen. De ontwikkelaar benadrukt niet van plan te zijn om gebruikers te laten betalen voor het versturen van foto’s. TechCrunch speculeert dat het wel mogelijk zou zijn om tegen betaling een foto langer dan 10 seconden te tonen aan een ontvanger.

Downloaden: Snapchat (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 februari 2014, 12:31
Categorie Fotografie en video
Onderwerpen firmware, ios 7, snapchat

Snapchat

Snapchat is een populair sociaal netwerk voor jongeren, waarbij je vooral foto's en video's deel. Hieronder vind je onze tips om meer uit Snapchat op de iPhone te halen, Alles over functies zoals de Snap Kaart, lenzen, filters en emoji gebruiken en gezichten wisselen.

Snapchat

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.