Snapchat-alternatief ZipaClip meldt als iemand screenshot van je maakt

De filmpjes-verstuur app ZipaClip geeft voortaan een melding als een ontvanger een pushbericht van je video maakt. Handig voor sexting.

ZipaClip versleuteld video's versturen iPhoneSnapchat scoort momenteel zo hoog in Nederland, dat je zou vergeten dat er al wat aardige alternatieven voor zijn uitgekomen. Facebook Poke lijkt geen voet aan wal te krijgen, en de naam ZipaClip doet misschien niet eens een belletje meer rinkelen. Maar die app heeft nu een interessante update gekregen. De app weet vanaf nu wanneer iemand een screenshot maakt van jouw video, en laat het je vervolgens weten met een pushbericht.

Het is namelijk helemaal niet de bedoeling dat iemand een screenshot maakt van het beeld dat jij stuurt. ZipaClip is net als Snapchat een applicatie waarmee je anderen filmpjes en berichten stuurt, waarvan de ontvanger ze niet mag bewaren. Niet voor niets worden deze apps sexting-apps genoemd: als de ander het beeld niet kan opslaan, is het natuurlijk niet zo erg naaktfoto’s of -filmpjes te versturen…

ZipaClip chatTotdat de ander toch een manier vindt om opnames te maken, en dat kan op de iPhone (en op Android) via de printscreen-functie: de homeknop en aan-knop tegelijk indrukken. Daar kan ZipaClip niks tegen doen. Maar omdat de app nu weet wanneer er een schermafdruk gemaakt wordt en jij het nu te horen krijgt, denk je natuurlijk wel twee keer na voordat je een volgend uitdagend shotje stuurt.

ZipaClip pronkt nadrukkelijk met de privacy van haar applicatie. Berichten worden versleuteld verzonden, zouden niet te onderscheppen zijn en pas als je besluit zelfgemaakte filmpjes ook in je fotoalbum op te slaan, kan je erbij. Je kan dus ook een passcode-lock op ZipaClip zetten zodat anderen er niks aan hebben als ze je iPhone ontfutselen. Je kan gratis filmpjes tot dertig seconden versturen. Als ze langer duren, gaan ze af van de ‘messaging minutes’ die je er via in-app aankopen bij kan kopen. De lengte van de gratis filmpjes is echter al fors hoger dan die van Snapchat. Bovendien kan je eigen filmpjes offline bewaren om naar meerdere mensen uit te zenden, en kan je ze terugtrekken als de ontvanger ze nog niet heeft gezien.

Downloaden: ZipaClip (gratis, universeel, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 juni 2013, 8:31
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerpen facebook, instant messaging, snapchat

Snapchat

Snapchat is een populair sociaal netwerk voor jongeren, waarbij je vooral foto's en video's deel. Hieronder vind je onze tips om meer uit Snapchat op de iPhone te halen, Alles over functies zoals de Snap Kaart, lenzen, filters en emoji gebruiken en gezichten wisselen.

Snapchat

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.