FlipSide gamepad voor iPhone probeert het opnieuw met iOS 7 ondersteuning

De iOS gamecontroller FlipSide probeert het nog eens op een crowdfundsite. Ditmaal hebben ze iOS 7 ondersteuning toegevoegd.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

FlipSideDe iPhone-gamecontroller FlipSide leek eind 2012 een leuk idee, maar de makers kozen ervoor om de Kickstarter-campagne voor het apparaatje op 3 januari vroegtijdig stil te zetten. Zij wilden liever wachten op een beter moment om de iOS-gamepad te introduceren. Dat moment lijkt met iOS 7 te zijn gekomen: een paar weken na de introductie van de nieuwe iOS-versie is er namelijk nog een crowdfundproject voor het accessoire op touw gezet, ditmaal op Indiegogo. Eén nieuwe functie zal de FlipSide interessanter maken dan voorheen: de controller gaat Apple’s officiële gamepad-SDK in iOS 7 ondersteunen.

Deze nieuwe SDK is een van de toevoegingen in iOS 7. Apple wil het hiermee makkelijker maken om gamepads voor de iPhone, iPad en iPod touch te maken. Iedere controller moet voldoen aan bepaalde voorwaarden, waardoor alle toetsen op ongeveer dezelfde plek zitten. Uiteraard moeten games ook de controller ondersteunen. Voor de komst van Apple’s SDK was het met bijvoorbeeld de iCade al mogelijk om spellen met echte toetsen te spelen, maar de verwachting is dat Apple’s officiële methode ervoor zal zorgen dat meer ontwikkelaars de optie zullen integreren. De komst van bijvoorbeeld een officiële gamecontroller van Logitech wijst er in ieder geval op dat er genoeg accessoires op de markt komen – en dat de FlipSide ook flink wat concurrentie kan verwachten.

De FlipSide is in eerste instantie een iPhone-case, waar je met behulp van bevestigingspunten extra hulpstukken aan kunt hangen om hem als gamecontroller te gebruiken. De gamepad verbindt met je iPhone via Bluetooth 4.0 en heeft twee analoge sticks, waardoor hij ook van pas kan komen bij shooters. Een zonnelader zorgt ervoor dat je altijd door kunt blijven gamen, mits je buiten zit. Het ontwerp van de controller wijkt wel flink af van het voorkeursontwerp dat Apple vlak na de WWDC-presentatie toonde. Iets dat wellicht een probleem kan zijn als de makers goedkeuring willen krijgen bij Apple’s Made For iPhone-programma.

Door op Indiegogo 60 dollar te doneren, krijg je in maart 2014 een FlipSide toegestuurd. De makers hopen 40.000 dollar te verzamelen binnen anderhalve maand, maar krijgen je geld en beloven een controller ongeacht of ze het doel behalen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 januari 2014, 17:38
Categorie Games
Onderwerpen gamecontroller, gamepad, ios 7

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.