Instapan panoramafoto's op Instagram iOS

Instapan maakt panoramafoto’s op Instagram beter

Instapan zorgt voor mooiere panoramafoto's op Instagram. De app maakt van de panoramafoto simpelweg... een video.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Instapan panoramafoto's op Instagram iOSWát een uitzicht! Kijk die blauwe zee! Je hebt een prachtige panoramafoto gemaakt op vakantie en wil die aan zoveel mogelijk mensen laten zien. Dan is Instagram de aangewezen plek: het sociale fotonetwerk heeft nou eenmaal de meeste levendige fotocommunity van alle apps. Maar helaas is Instagram nou niet echt vrienden met de panoramafoto. De extreem lange, liggende foto’s verliezen al hun detail als ze in een klein vierkant frame worden gestopt. Daar heeft de gratis iPhone-app Instapan wat op gevonden.

En de oplossing is echt heel simpel. Instapan laadt je panoramafoto in en maakt er een video van! De ‘camera’ begint links op de foto en gaat in een vloeiende lijn naar rechts. Die camerabeweging over een foto heen heet panning; dan snap je ook waar de naam van de app vandaan komt. Als het andersom mooier uitkomt, kan dat ook. Met een tik op Direction beweegt de camera van rechts naar links.

Instapan Instagram panorama edit Instapan panorama in Instagram

De standaardtijd van een panoramavideo is tien seconden, vijf seconden minder dan het maximumaantal op Instagram. Daardoor is er wat speling in de snelheid, die je dus zelf kan bepalen. Met een tik op Speed verkort je de tijd naar vijf seconden, of benut je alle vijftien seconden. Je kan de video nadien opslaan in je fotoalbum en natuurlijk direct openen in Instagram.

Instapan heeft één resterende optie. Dat is het weghalen van het Instapan-watermerk op de video, wat met de upgrade-knop op het welkomstscherm kan. Voor eenmalig 89 cent haal je het merknaampje weg. Iets wat de panoramaliefhebber zonder nadenken kan doen.

Pluspunten

  • Maakt panoramafoto's op Instagram zichtbaarder

Minpunten

  • Watermerk afkopen

Met dank aan Sjoerd voor de tip!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 september 2014, 11:54
Categorie Fotografie en video
Onderwerpen instagram, panorama

Instagram

Instagram is een populair sociaal netwerk voor het delen van foto's. Ontdek alles over de functies zoals Stories, Instagram Direct, gezichtsfilters en live video's. Zo haal je meer uit Instagram en krijg je meer likes.

Instagram

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.