Prattle iPhone Snapchat voor spraakberichten NL app

Prattle: Nederlandse tieners maken ‘Snapchat voor spraakberichten’

Prattle is simpelweg 'Snapchat voor spraakberichten'. Met de app van Nederlandse tieners verstuur je audioberichten naar ontvangers.

Prattle iPhone Snapchat voor spraakberichten NL appDe neven werkten er maanden aan, voerden om de haverklap Skypegesprekken om de voortgang te bespreken en maakten hun huiswerk tussendoor. Maar nu staat hij in de App Store: de app Prattle van Arthur de Voogd en Thomas Boersma, 15 en 18 jaar oud. De applicatie is makkelijk te omschrijven: het is Snapchat voor spraakberichten. Je maakt een audio-opname, verstuurt hem naar vrienden met de app en zodra hij is beluisterd, is ie weer verdwenen.

Omdat Prattle nog in de kinderschoenen staat en nog geen gebruikersbestand heeft, mag je geluidsfragmenten trouwens ook e-mailen naar anderen. Hoe lang het duurt voordat Prattle wel allerlei gebruikers heeft, is moeilijk te zeggen. Hoe vaak verstuur je een stemgeluid in WhatsApp, ten opzichte van tekstberichten en foto’s?

Prattle zelf doet echter niks fout. De applicatie werkt vanaf de eerste keer opstarten goed en verwelkomt je met een spierwit inlogscherm. De applicatie blijft die kleur voeren: veel wit, grijze knoppen en blauwe tekst. Helemaal in de lijn met iOS 7. De app ziet er zakelijk uit naast de bonte kleuren van Snapchat.

Lees ook: Pubers in de App Store: de bijzondere opkomst van jonge appmakers

Prattle Snapchat voor spraakberichten iPhone Prattle Snapchat voor spraakberichten inbox

Qua indeling kan het ook niet eenvoudiger: links een tabblad voor de ingekomen berichten met handig een volumeschuif meteen in beeld, centraal staat een knop om zelf je volgende bericht op te nemen en de derde pagina laat je vrienden toevoegen in de app, simpel door ze op hun gebruikersnaam te zoeken. Integratie met sociale netwerken ontbreekt en in de app kom je zelfs geen profielfoto’s tegen. Wat belangrijk is, is in ieder geval goed uitgevoerd: aan de geluidskwaliteit van de opnames mankeert niks. Vergeet alleen niet het volume van tevoren hard genoeg te zetten.

De jongens zijn er nog niet aan toegekomen om een privacybeleid over de app te schrijven, maar de belofte van Arthur is hard: audioberichten worden direct van de servers verwijderd als ze zijn aangekomen bij de ontvanger. Niet alleen is de app dus lekker simpel, ook de privacy is een stuk helderder dan bij de meeste chatapps.

Pluspunten

  • Lekker simpele app
  • Volumeknop in beeld
  • Opnames worden na verzending van servers verwijderd

Minpunten

  • Zonder profielfoto's wel wat kaal

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 augustus 2014, 16:00
Categorieën Nederlandse apps, Sociaal netwerken
Onderwerpen audio, snapchat

Snapchat

Snapchat is een populair sociaal netwerk voor jongeren, waarbij je vooral foto's en video's deel. Hieronder vind je onze tips om meer uit Snapchat op de iPhone te halen, Alles over functies zoals de Snap Kaart, lenzen, filters en emoji gebruiken en gezichten wisselen.

Snapchat

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.