BurgerConnect 2.0 vernieuwd: problemen in je buurt doorgeven

De iPhone-app BurgerConnect is vernieuwd waardoor je vanaf nu feedback van de gemeente krijgt met pushberichten op klachten die vanuit de app door jou zijn doorgegeven.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Dit artikel is gearchiveerd en wordt niet meer bijgewerkt door iCulture.

BurgerConnect iPhone iPod touch verbeter je buurtBurgerConnect, een applicatie waarmee je problemen in de buurt kan doorgeven aan de gemeente, is grondig vernieuwd. Update 2.0 voorziet de iPhone-app van een totaal nieuwe lay-out die zich aanpast aan de kleuren van de gemeente waar je je in bevindt. Van gemeentes die intensief meewerken met de applicatie, kun je voortaan ook nieuws en bekendmakingen lezen onder een apart tabblad. Als je gemeente nog niet aangesloten is, krijg je een pushbericht wanneer het wel zo ver is en de gemeente feedback geeft op je probleem.

Het is nog steeds mogelijk een anonieme klacht door te geven aan de gemeente, maar het tegenovergestelde is nu ook mogelijk. Indien gewenst, kan je allerlei persoons- en contactgegevens invoeren zodat een gemeente meer op de hoogte is van wie de klacht instuurt. BurgerConnect iPhone nieuwe layoutNog altijd kan je in BurgerConnect aangeven onder welke categorie je klacht valt: afval en vervuiling, water en riolering, verkeer en bestrating, groen en speelvoorzieningen, dieren, milieu, vandalisme, overlast en overig. Het is de eerste stap die je uitvoert als je een probleem doorgeeft, waarmee je na de ‘Volgende’-knop rechtsboven formulieren tegenkomt waarin om een korte uitleg, de locatie en je gegevens gevraagd wordt. Eventueel kan je een foto bij een probleem versturen.

Er zijn nogal wat applicaties waarmee je problemen kan doorgeven aan gemeenten. Een alom bekende is Verbeterdebuurt, die meldingen van jezelf en anderen niet alleen aan de gemeente doorgeeft, maar ook op een eigen kaart laat zien. BuitenBeter richt zich rond deze tijd van het jaar (handig) nadrukkelijk op vuurwerkschade en Bordje Weg is een specifieke app waarmee je problemen met verkeersborden kan doorgeven. Voor België is er het alternatief Verbeterjebuurt.be (App Store-link). Het is moeilijk te zeggen welke apps het beste werkt, omdat de oplossing van de problemen grotendeels aan de bereidwilligheid van een gemeente ligt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 september 2017, 11:37
Categorieën Diensten, Nederlandse apps
Onderwerpen burgers, omgeving

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.