Instagram

Instagram wil geen foto’s verkopen, voorwaarden worden verduidelijkt

Instagram-oprichter Kevin Systrom zegt in een blogpost geen foto's te willen verkopen. De algemene voorwaarden worden aangepast.

InstagramInstagram-oprichter Kevin Systrom heeft in een blogpost geprobeerd duidelijk te maken wat de veranderingen in Instagram’s algemene voorwaarden precies behelzen. Eerder deze week zorgden de nieuwe voorwaarden voor de nodige ophef, omdat velen hierdoor dachten dat Instagram foto’s van gebruikers ging verkopen. Ook werd er gevreesd dat de app hierdoor snel gevuld zal worden met advertenties en dat je eigendomsrecht in het geding komt te staan. Zaken waar gebruikers zich volgens Systrom geen zorgen over hoeven te maken. De voorwaarden worden volgens hem binnenkort verduidelijkt.

Volgens Systrom is Instagram niet van plan om bijvoorbeeld je foto’s te verkopen. In Systrom’s bericht probeert de Instagram-oprichter uit te leggen wat de veranderingen wel betekenen. De volgende citaten kun je er in ieder geval uit vissen:

Het is niet onze intentie om je foto’s te verkopen. We werken aan een nieuwe verwoording in de voorwaarden om dit duidelijk te maken.

Men vraagt zich af of foto’s deel kunnen uitmaken van een advertentie. We hebben geen plannen om zoiets te doen en zullen de tekst die dit suggereert uit de voorwaarden halen.

Instagram-gebruikers bezitten hun content en Instagram claimt geen eigendomsrecht over je foto’s.

De nieuwe algemene voorwaarden zouden pas een maand na de introductie van kracht zijn. Volgens Systrom is dit bewust: op deze manier zou Instagram ze kunnen aanpassen als gebruikers zich over bepaalde zaken zorgen maken.

Instagram werd eerder dit jaar overgenomen door Facebook. De veranderingen in de voorwaarden maken het ook makkelijker voor Instagram om informatie met Facebook uit te wisselen. Eerdere geruchten wezen er al op dat je Facebook- en Instagram-accounts op een dag fuseren.

Downloaden: Instagram (gratis, iOS 4.3+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 december 2012, 9:42
Categorie Fotografie en video
Onderwerpen facebook, instagram

Instagram

Instagram is een populair sociaal netwerk voor het delen van foto's. Ontdek alles over de functies zoals Stories, Instagram Direct, gezichtsfilters en live video's. Zo haal je meer uit Instagram en krijg je meer likes.

Instagram

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.