Touring Mobilis 4: nieuwe iPhone-app voor verkeersinformatie België

Touring Mobilis 4 is een nieuwe app voor verkeersinformatie in België. Je ziet files, flitsers en je reistijd realtime als je een abonnement afsluit.

Touring Mobilis iPhone headerEr is een totaal nieuwe app is uitgebracht voor de verkeerssituatie op de wegen in België. Ontwikkelaar HixField heeft versie vier van Touring Mobilis als nieuwe en aparte iPhone-app uitgebracht, in plaats van als update. Touring Mobilis 4 is een universele app voor zowel de iPhone als iPad, en toont het verkeer op alle snelwegen en de belangrijkste andere wegen in het land. Je kan de informatie een week lang gratis realtime opvragen, daarna wordt de informatie aangeboden met twee uur vertraging.


Tenzij je een jaarabonnement afsluit in de app, voor 19,99 euro. Dan blijft de informatie realtime. De prijs is onveranderd ten opzichte van de vorige applicatie, maar toch kunnen abonnees van de oude app hun abonnement niet doorzetten naar de nieuweling. Ontwikkelaar HixField adviseert de oude applicatie te blijven gebruiken tot het abonnement afloopt. Daarmee lopen de huidige gebruikers dus de vernieuwingen mis.

Behalve de vernieuwde, gedetailleerdere kaart en het universeel zijn van de applicatie, zijn er meer aardige eigenschappen aan de nieuwe telg. Met de volg mij-functie, centreert de kaart automatisch op je locatie, zodat de informatie op het scherm hetzelfde laat zien als je eigen richting. Een realtime radar toont flitsers in de buurt en waarschuwt als je ze benadert, maar je kan ook een lijst opvragen door op het radar te drukken. Verder wijst de app je op wegwerkzaamheden, snelheidscontroles en incidenten.

Touring Mobilis radars Touring Mobilis informatie op kaart

Touring Mobilis toont verder realtime reistijden tussen de grotere steden in België, rekening houdend met het verkeer, werkzaamheden en incidenten onderweg. Als je op de site van de dienst een account aanmaakt, kan je ook eigen routes instellen voor persoonlijke reistijden – inclusief voorspellingen voor de komende twee dagen. Jammer dat dat niet kan vanuit de app zelf. Wel is de applicatie een stuk sneller dan voorheen.

Downloaden: Touring Mobilis (gratis, universele app, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

5 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.