Instagram introduceert ‘iPhone Hooks’

Instagram heeft met iPhone Hooks de mogelijkheid geopend om vanuit andere apps Instagram te openen met een bepaald filter en foto's te uploaden naar Instagram.

instagram fotosEen paar dagen geleden schreven we over ‘100 Cameras in 1’, een foto-app waarmee je naar Instagram kunt exporteren. Op het eerste gezicht lijkt dat niets bijzonders, maar dat is het wel. ‘100 Cameras in 1’ is namelijk de eerste app waarbij dat mogelijk is. Instagram heeft nog geen officiële API (programmeerinterface) waarmee je als ontwikkelaar ook schrijfrechten hebt, maar ze hebben iets anders bedacht: ‘iPhone Hooks‘. Daarmee kun je toch foto’s publiceren vanuit andere apps. iPhone Hooks staat nu open voor iedereen.

Het is te hopen dat apps als Camera+ en CameraBag binnenkort ook gebruik gaan maken van deze optie. iPhone Hooks stelt elke andere iPhone-app in staat om interactie met de Instagram-app te hebben. De andere app kan bijvoorbeeld Instagram openen en daarbij op een bepaalde foto, een tag of een locatie filteren. Je kunt vanuit een andere app ook Instagram openen, waarbij je meteen de camerafunctie paraat hebt. Andere apps kunnen in Instagram opgenomen worden. Mede-oprichter Kevin Systrom vergelijkt het met knippen en plakken, zoals dat in iOS is geïmplementeerd, maar dan voor foto’s.

We wilden het makkelijker maken voor andere iPhone-apps (en iPhone-webapps) om aan te haken bij Instagram en een bepaald item te openen of een foto te publiceren via onze app.

Dat zegt een andere mede-oprichter, Mike Krieger. Het is dus ook mogelijk om vanuit webapps foto’s te openen of te publiceren. Volgens Instagram komen er na 100 Cameras nog talloze andere apps van diverse partners erbij. De iPhone Hook staat open voor iedereen. Een echte API ziet mede-oprichter Systrom nog niet zitten. Hij zegt dat Instagram het op elk moment kan openstellen, maar is bang voor een toestroom van foto’s van lage kwaliteit. Met iPhone Hooks is de drempel nét iets hoger. Instagram is momenteel alleen op de iPhone beschikbaar.

Genoemde apps:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 juni 2011, 13:15
Categorie Fotografie en video
Onderwerp instagram

Instagram

Instagram is een populair sociaal netwerk voor het delen van foto's. Ontdek alles over de functies zoals Stories, Instagram Direct, gezichtsfilters en live video's. Zo haal je meer uit Instagram en krijg je meer likes.

Instagram

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.