Instagram 4.1 voor iOS: video’s importeren en foto’s rechtzetten

Instagram heeft een update gekregen met foto's rechtzetten en importeren van bestaande video's.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

instagram-importeren-fotofilterInstagram heeft een update van de iPhone-app uitgebracht, een maand na de aankondiging van Instagram-video’s. Zowel de iPhone- als de Android-versie kregen een update, maar de functies lopen wat uiteen: terwijl de iOS-versie voortaan automatisch foto’s kan rechtzetten, is dat bij de Android-versie (nog) niet het geval. Beide varianten van de app krijgen de mogelijkheid om video’s te importeren. Dit houdt in dat je video’s uit de mediabibliotheek van je iPhone of iPad kunt uploaden, wanneer het je uitkomt.

Het hoeft dus niet op het moment dat je de video maakt. Heb je eenmaal een videoclip geselecteerd, dan kun je deze korter knippen en aangeven waar de vierkante uitsnede moet worden gemaakt. Het voorkomt dat belangrijke actie nét buiten beeld plaatsvindt.

De nieuwe versie van Instagram werd gisteravond al aangekondigd op het bedrijfsblog van Instagram, maar de vernieuwde app was op dat moment nog niet verkrijgbaar. Het rechtzetten is bedoeld om foto’s met een schuin lopende horizon weer in het gareel te krijgen. De makers van Instagram zeggen dat ze er gloednieuwe technologie voor hebben gebruikt. Maak je een foto met de cameraknop in de app, dan kun je op de Straighten-knop drukken om de horizon aan te passen. Er is ook een schuifknop aanwezig, zodat je de foto ook op kleinere schaal wat kan bijdraaien.

recht-zetten-instagram

Downloaden: Instagram (gratis, universeel, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 november 2013, 23:40
Categorie Fotografie en video
Onderwerpen camera, instagram

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.