iOS game-update: multiplayer sneltypen in QDict en updates voor Gangstar Vegas en Giana Sisters

Dubai Delivery is een gratis managementspel, Giana Sisters is HD terug op iPhone en iPad en QDict is online multiplayer sneltypen.

GU WO Giana Sisters iPad headerWe hebben wel eens mindere dagen in de iOS game-update. Niet zozeer qua spelaanbod, ja ook wel eens, maar qua hoeveelheid trailers bedoelen we in dit geval. De Trailer van de Dag is Trailer van de Dag geworden omdat zowel de HD-update van Giana Sisters niet begeleid is door bewegend beeld en ook het leuke sneltypspelletje QDict heeft geen promofilmpje. Dus is Dubai Delivery Trailer van de Dag: een gratis managementspelletje waarin je een postterritorium uitbreidt. Gangstar Vegas heeft daarnaast een grote update gekregen.

Gangstar Vegas krijgt grote update

GU WO Gangstar Vegas mad maxGamelofts nieuwste deel in haar Grand Theft Auto-achtige gamesserie heeft een eerste forse update gekregen. “Mad New Content” roept het spel op een van de screenshots in de App Store, terwijl we de hoofdpersoon in een woestijn bij Vegas zien staan met een woestijnbuggy. Het is onmiskenbaar een hint naar de Mad Max-films, voor de ingewijden. Wat je als speler moet weten, is dat Gangstar Vegas elf nieuwe missies heeft gekregen waaronder twee geheel nieuwe verhaallijntjes: Skydive en Delivery. Er zijn drie nieuwe voertuigen waarvan de woestijnbuggy er natuurlijk één is: de Sand Soldier. De Badland Bully is een grote truc met zombieveger voorop en de Mojave Maw is een echte hotrod-pruttelmachine. Je kan een nieuwe dubbelloops shotgun ter hand nemen en hoofdpersoon Jason kan je ook nog voorzien van een post-acopalyptisch pak en een hanenkam. Nee, het is niet zo moeilijk een thema te herkennen in de grote update. Als laatste belangrijke verbeterpunt is de besturing bijgeschaafd. Bovendien is de game nu goedkoper dan voorheen. Hij kostte hiervoor 5,49 euro.
Downloaden: Gangstar Vegas (€4,49, universeel, iPhone 4+, iPod touch 4th gen, iPad 2+, iOS 5.0+)

Giana Sisters terug op volle toeren

GU WO Giana Sisters iPhone groot screenshotIn een iOS-tijdperk voordat platformspellen met één knop om te springen werden gespeeld, was Giana Sisters een van de beste ren- en springspellen die je voor de iPhone kan downloaden. Net als het illustere originele deel deed Giana Sisters qua gameplay veel aan Super Mario denken, met zijn blokken die je kan koppen, tegenstanders waar je op kan springen en met het gevoel van de besturing. Een tijdloos principe dus, waardoor Giana Sisters tijden zou meekunnen op de iPhone en iPad. Zou je zeggen. Maar ontwikkelaar Kaasa Solution verloochende de app en ‘vergat’ hem te optimaliseren voor nieuwere iPhones. Tot nu! Giana Sisters 2.0 heeft nieuwe besturingsmogelijkheden, een nieuwe menustructuur en als klap op de vuurpijl: nieuw getekende HD-beelden! We nemen opnieuw een duik in de platformer dus en zien dat Giana Sisters nog altijd fris overkomt. Het is niet echt een gedetailleerd getekend platformspel meer, maar de simpele en toch scherpe beelden werken prima. Helaas is in de nieuwe besturingsoptie echt een ondenkbare fout gemaakt. Je kan de oude optie met de springknop en richtingsknoppen nog steeds gebruiken, maar die heeft zo’n kleine springknop dat je er regelmatig naast zal drukken en dat wil in dit spel nogal eens een leven kosten. Het nieuwe alternatief is dat je met het hele rechterkant van het scherm kan springen… maar dan verdwijnen je pijlen links in beeld ook en moet je slepen om de zusjes te bewegen! De optimale oplossing is de oude besturing aanpassen en de springknop helemaal rechtsonder in de hoek zetten – en fijn dat dat kan, maar Giana Sisters had anno 2013 nog beter geweest als de besturing ook had geleerd van andere platformspellen. Niet alleen de beelden van andere platformspellen na 2010 zijn namelijk verbeterd. De besturing ook.
Downloaden: Giana Sisters (€1,79, universeel, iOS 4.3+)

Sneltypen in spelvorm: QDict

GU WO QDict iPhone sneltypenTegen elkaar kennistesten, tekenen, woordenschat uitoefenen en zelfs Krudokuën: we hebben het allemaal al gezien op de iPhone. Het Eindhovense QDict voegt er een nieuw soort spelletje dat je online tegen een ander kan spelen aan toe: sneltypen. Dat is wat je doet in QDict. Je kan het in een singleplayer met tig levels doen waarin je alleen maar woorden hoeft over te nemen, maar ook in een beurtelingse online multiplayer en daar wordt het pas echt interessant. QDict toont dan op drie verschillende niveau’s (gemakkelijk, normaal en moeilijk) woorden in beeld waarvan de letters nog gehusseld worden om het uiteindelijke woord te vormen. Het is aan jou om dat niet alleen zo snel mogelijk te raden, maar ook zo snel mogelijk te typen. Na een aantal woorden wordt je gemiddelde typduur van de woorden genomen als uitgangspunt om de ander op te verslaan. Dan is je tegenstander dus aan de beurt die mag proberen dezelfde woorden sneller te zien en te raden. Het zijn vanaf het middelste niveau niet de makkelijkste woorden. Particulier? Oh, toch capituleren! Bij het tikken van een correct woord hoef je geen enter te drukken: de app registreert het voor je. Maar als je dezelfde lengte gebruikt voor het verkeerde woord, moet je zo snel mogelijk opnieuw een woord invullen. Dan is backspacen er niet meer bij. Een sessie van een woord of zes is zo voorbij en dat bevordert natuurlijk veel gelijktijdige potjes te beginnen. Wie weet schrijf je nadien ook wel echt sneller berichten.
Downloaden: QDict Lite (gratis met advertenties, iPhone, iOS 5.1+)
Downloaden: QDict (€1,79, iPhone, iOS 5.1+)

Trailer van de Dag: Dubai Delivery

GU WO Dubai Delivery iPhoneWat Schiphol kan met Aviation Empire, kan Dubai toch zeker ook? Zoals Aviation Empire een niet al te verkapte reclame was voor de Nederlandse luchthaven, is Dubai Delivery een speelbare advertentie voor de staat van rijke oliesheiks. Het is ook ditmaal een managementspelletje. Je gaat over de postpakketten die vanuit de stad worden verdeeld over de resorts en handel. Je begint klein met summiere vrachten in vrachtwagens die er volgens het spel echt rijden en zo werk je je steeds verder omhoog. Neemt nieuwe mensen in dienst, verspreid pakketten over steeds meer adressen en na een tijdje verscheep je zelfs letterlijk overzees en over de landsgrenzen met luchtvervoer. Hoewel het principe best aardig is, domineert toch het idee dat Dubai Delivery echt een reclamestuntje is. De applicatie geeft je het doel maar liefst 300 ‘leuke’ feiten over de stad te verzamelen.
Downloaden: Dubai Delivery (gratis, iPhone, iOS 3.1.3+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 augustus 2013, 20:14
Categorie Games
Onderwerpen iculture speelt, typen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.