Instagrab: foto’s van Instagram downloaden ter introductie gratis

Instagrab is een iPhone-app waarmee je foto's van Instagram kan selecteren en opslaan. Je kan ze ook bookmarken, waarna je ze in een privélijst zet zonder dat je likes achter hoeft te laten.

Instagrab iPhone ipod touch opslaan in InstagramInstagram is een leuk en lekker druk sociaal netwerk voor hobbyfotografen, maar het stelt je nou niet echt in staat de foto’s optimaal te bekijken. De interface van de app zit er altijd omheen en je kan foto’s alleen in die interface liken. De nieuwe iPhone-app Instagrab springt in het gat. Het laat je foto’s weergeven op een zwarte achtergrond, inzoomen en opslaan in je fotoalbum. Je kan ze zelfs bookmarken om een privémap met favoriete foto’s te maken.

Vreemd genoeg springt Instagrab niet in op meer deelmogelijkheden van andermans foto’s, iets waarmee Instagram zelf met alleen Twitter- en Facebook-ondersteuning steken laat vallen. Ook in Instagrab kan je foto’s alleen delen op die netwerken. Je moet foto’s eerst opslaan om ze elders in apps te kunnen gebruiken, wat de kans op een vermelding van de fotograaf flink verkleint. Het is een kleine smet op een applicatie die je verder met gemak kan omschrijven als een volwaardig Instagram-cliënt.

Je kan de laatste foto’s van je vrienden zien in dezelfde weergave als Instagram, dus in foto’s met gebruikersnamen en reacties en likes erbij onder elkaar, of als groot veld met de foto’s in thumbnails. Dat laatste is erg handig. Niet zozeer omdat het scherm van de iPhone 5 vol wordt benut, maar vooral vanwege de optie meerdere foto’s te selecteren met een knop links onderin. Als je dat hebt gedaan, krijg je met een knop rechtsonder de mogelijkheid ze te downloaden en te bookmarken. De laatste functie wijst naar een privélijst in Instagrab zelf. Je maakt anderen niet perse bekend dat je foto’s waardeert, maar kan ze via deze app wel in een aparte sectie bewaren. Je kan de foto’s daarin ook weer selecteren en opslaan in je fotoalbum.

Met een menuknop linksboven in beeld, tover je een rij pictogrammen op het scherm waarmee je respectievelijk snel je fotostream, eigen foto’s, likes, populaire foto’s, nabij geschoten foto’s en je bookmarks kan zien. Daaronder vertrek je met de camera-knop meteen naar de fotomodule van Instagram, zodat je zelf een foto op het netwerk kan zetten. En helemaal onderin de lijst tref je een zoekfunctie, waarna je kan zoeken op tags en gebruikers.

De vergelijkbare Instagram-app Gramory is al even verkrijgbaar en nog steeds gratis. De app mist een mogelijkheid in te zoomen en ontbeert de bookmark-functie.

Instagrab klopt tot in de puntjes. De fotostream wordt snel ververst als er een nieuwe foto bij komt, de app laadt foto’s snel en de bediening is intuïtief. Een korte druk op een foto voor volledige weergave op een zwarte achtergrond, nog een druk voor de fotopagina – en op elk moment op elke foto lang drukken voor de opties delen, bookmarken en opslaan. Misschien was de laatste optie al genoeg om Instagrab op de kaart te zetten, maar ontwikkelaar GrandSoft hield er niet bij op en daarmee kan het wel eens heel veel Instagram-fans een plezier doen.

Downloaden: Instagrab (gratis ter introductie)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 oktober 2012, 22:30
Categorie Fotografie en video
Onderwerp instagram

Instagram

Instagram is een populair sociaal netwerk voor het delen van foto's. Ontdek alles over de functies zoals Stories, Instagram Direct, gezichtsfilters en live video's. Zo haal je meer uit Instagram en krijg je meer likes.

Instagram

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.