Tweetglass: voormalige Twitter-app Quip krijgt nieuw uiterlijk

Tweetglass is een Twitter-app die zichzelf opnieuw heeft uitgevonden. Voorheen was Tweetglass in de App Store te vinden onder de naam Quip, maar de makers hebben besloten om een nieuwe start te maken. Het sterke punt van Tweetglas is dat het op een originele manier omgaat met conversaties, dus waarbij meerdere twitteraars op elkaar reageren. […]

tweetglass twitterTweetglass is een Twitter-app die zichzelf opnieuw heeft uitgevonden. Voorheen was Tweetglass in de App Store te vinden onder de naam Quip, maar de makers hebben besloten om een nieuwe start te maken. Het sterke punt van Tweetglas is dat het op een originele manier omgaat met conversaties, dus waarbij meerdere twitteraars op elkaar reageren. Zo kun je gemakkelijker zien waar een gesprek nu eigenlijk over ging. Elke tweet die deel uitmaakt van een langer gesprek krijgt een icoontje, waarop je kunt tappen. Daarna krijg je in één oogopslag alle tweets te zien die deel uitmaken van de conversatie.

Ze staan daarbij in chronologische volgorde, zodat je niet langer de draad kwijtraakt. De makers van Tweetglass hebben nog meer bedacht om zich te onderscheiden. Zo is er een filter om alleen tweets te zien die meermaals zijn geretweet. Er is ook een filter om alleen naar tweets met plaatjes te kijken. Tweetglass kan ook je Twitter-lijsten laten zien, automatisch verversen, artikelen opslaan naar Lees Later-diensten zoals Instapaper, Pocket en Readability (door erop te drukken) en dubbeltappen om alles als gelezen te markeren. Je kunt zelf instellen of het automatisch verversen elke 1, 5 of 10 minuten moet plaatsvinden. En je kunt een ‘Who’s tweeting’-notificatie krijgen, zodat je ziet wie er nieuwe berichten heeft gepost, zonder je positie in de tijdlijn te verlaten.

ipad tweetglass

Tweetglass is niet bedoeld voor mensen die productief willen zijn en snel willen weten wat er op Twitter speelt, maar is meer bedoeld voor mensen die achterovergeleund rustig door hun tijdlijn willen bladeren.

Downloaden: Tweetglass (€0,79)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 oktober 2012, 20:52
Categorie Uncategorized
Onderwerp twitter

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.