HealthyApp stemt tips voor gezonder leven op je af

De Nederlandse iPhone-app HealthyApp helpt je met je leeftijd, voeding, lichaam, geest en meer. Je maakt een profiel en de app zoekt tips.

HealthyApp iPhoneZeg het maar: ben je 32 en wil je aan je conditie werken? 46 en er mag wel een kilootje af? Wil je minder downs tegenover je ups, vegetarisch gaan eten, een strakkere bilpartij of gezonde voeding voor kinderen? In HealthyApp voor de iPhone schets je jouw profiel. De applicatie laat vervolgens zien welke tips, gerechten en inspiratie je op weg helpen met je doelstellingen. De app is gratis te downloaden en te gebruiken door een slimme aanpak.

HealthyApp profiel aanmakenHealthyApp vindt het wiel namelijk niet opnieuw uit door zelf allerlei tips en trucs te vertellen, of door zelf dure adviseurs onder de arm te nemen die jou als gebruiker op weg kunnen helpen. In plaats daarvan verzamelt de applicatie berichten van diverse sites op het gebied van gezondheid. Santé, Tom Sebastian, Hello Fresh, Fysio24, Xco, Bodyhoop en RetreatYourself zijn enkele van de website waar HealthyApp de berichten van toont.

Welke berichten je te zien krijgt, heeft te maken met het profiel dat je invult. Als je 25 bent en nog geen kinderen hebt, kom je zo geen artikelen over healthy ageing en babyvoeding tegen in de app. Maar in het tabblad Sport lees je wel hoe je aan je doelstelling ‘minder buik’ kan komen, in Mind wel hoe je productiever wordt en in Voeding lees je wel de recepten die daarvoor kunnen zorgen. De berichten staan onder elkaar als in elke andere nieuwsapp. Favoriete artikelen sla je op met het hartje of deel je direct op sociale media.

HealthyApp recept in voeding HealthyApp hoofdpagina voeding

De veelvoud aan pastelkleurtjes en het ontbreken van foto’s bij de artikelkoppen, maken HealthyApp helaas niet zo duidelijk als de app kan zijn. In plaats daarvan koos ontwikkelaar The House of Pixels ervoor om de logo’s van de verschillende sites bij elke artikelkop te laten zien, waardoor de rubrieken erg op elkaar lijken en je amper onderscheid ziet. De tips zelf zijn gelukkig wel aardig en vaak in duidelijke, compacte punten uitgelegd.

Die aanpak zorgt ervoor dat HealthyApp misschien niet dé nieuwsapp voor al je gezondheid is waar je drie keer per dag op kijkt. Het is wel een applicatie waarin je zorgeloos bladert door tips en recepten, de lekkerste opslaat en dan weer een tijdje vooruit kan.

Downloaden: HealthyApp (gratis, iPhone, iOS 7.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 maart 2014, 15:05
Categorieën Eten en drinken, Gezondheid en fitness, Nederlandse apps
Onderwerp gezondheid

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.