Elsevier brengt iPhone-app met nieuws en opinie uit

Elsevier heeft een iPhone-app uitgebracht met nieuws, opinie, weblogs en artikelen over de Europese unie. Je kan niet op berichten reageren.

Elsevier iPhone app headerOpinieblad Elsevier heeft een eigen applicatie uitgebracht voor de iPhone. Het is geen app waarin je door het magazine bladert, maar een kanaal voor het nieuws en de weblogs van de website Elsevier.nl. De applicatie biedt vooral politiek nieuws en opinie over prominente politieke zaken, zoals in de afgelopen dagen Wilders, handel met China, annexatie van Krim en de gemeenteraadsverkiezingen. Net als in het blad, is er bijzondere aandacht voor de Europese unie.

De Europese unie is een aparte categorie in het schuifmenu met rubrieken. Daarin filter je de nieuwsstroom ook op de rubrieken Nederland, Politiek, Economie, Buitenland, Sport, Stijl en ten slotte Cultuur en Media. Het is snel duidelijk dat de kracht van de app niet in de laatste rubrieken zit.

Bovenaan het artikeloverzicht van Cultuur en Media lees je bijvoorbeeld een bericht over Waylon en Ilse die op weg zijn naar de top van de hitlijsten (inmiddels staan ze op 1), en in Sport lees je dat AZ makkelijk verder gaat in Europa, terwijl er alweer een Eredivisie-ronde achteraan is gegaan. Misschien dat je daarom nergens in de app een datering ziet van een bericht. Op de hoofdpagina ‘Laatste 24 uur’ en in de categorie Weblogs maakt het ontbreken minder uit; die zijn lekker actueel of wat langer houdbaar.

Elsevier nl iPhone schuifmenu Elsevier iPhone-app artikel

Met pijltjes rechtsboven in artikelen navigeer je door berichten en onderin vind je deelknoppen. Het moderne uiterlijk van de site en de reacties van de site zie je niet terug in de app, waarin voor een klassiekere uitstraling is gekozen. Ook de mogelijkheid om zelf te reageren bij artikelen ontbreekt. Wel kan je in de app weer meteen op sociale media-kanalen van het blad en redacteuren vinden, waarbij je met je eigen account kan reageren op de berichten.

Downloaden: Elsevier nl (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 maart 2014, 13:00
Categorieën Nederlandse apps, Nieuws
Onderwerpen elsevier, politiek

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.