Google verbetert Google Mobile App voor iOS met split-screen

Google heeft een update uitgebracht van de Google Mobile App (Google Search). Met de nieuwe versie kun je in split-screen weergave door zoekresultaten bladeren.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

google mobile iconGoogle heeft vanavond een vernieuwde versie van Google Mobile App for iPad uitgebracht. De verbeterde universele app bevat een split-screenweergave, waarbij je links op het scherm kunt zoeken terwijl je rechts op het scherm een website bekijkt. Zo kun je snel een preview krijgen van de websites die zijn gevonden. De iOS-app biedt nu meer mogelijkheden of afbeeldingen te zoeken. Er is ook een visuele historie van eerder uitgevoerde zoekresultaten beschikbaar. Al met al zorgt het ervoor dat de app beter is afgestemd op het touchscreen van de iPad. Voor het eigen platform Android heeft Google dergelijke nieuwe functies nog niet uitgerold.

De verbeteringen zijn vooral te vinden in de iPad-weergave. Er is gekozen voor een nieuwe lay-out, sneller toegang tot resultaten met Instant Previews en Google Instant en schermvullende weergave van afbeeldingen. Vanuit de app krijg je makkelijker toegang tot andere Google-apps. Voor de iPhone is het lijstje met verbeteringen nogal beknopt: hier zijn alleen bugs opgelost en is er een schermvullende weergave voor zoekresultaten. De app heet in de Amerikaanse App Store overigens Google Search.

Downloaden: Google Mobile App (gratis)

Hieronder een voorbeeld van de dubbele weergave. Het gedeelte met de geopende website is zijwaarts weg te schuiven, zodat je zelf bepaalt hoe breed dit getoond wordt:

google-mobile-app-ipadclub

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 november 2011, 22:02
Categorie Diensten
Onderwerp google

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.