Google stopt met Photovine, Pool Party, Disco en andere Slide-diensten

Google gaat stoppen met diensten van het bedrijf Slide, dat ze een jaar geleden overnamen voor 200 miljoen. Photovine, Disco, Pool Party, Video Inbox en andere iPhone-apps zullen daardoor verdwijnen.

disco googleToen de Google-apps Photovine, Pool Party en Disco in de App Store verschenen, klonk er van verschillende kanten kritiek. Prima dat Google allerlei apps uitbrengt om foto’s te delen, maar is er al niet genoeg aanbod? Google besefte dat een paar weken na de lancering ook: ze trekken de stekker uit alledrie diensten. Photovine was eigenlijk een product van Slide, een bedrijfje dat Google meer dan een jaar geleden kocht voor 200 miljoen dollar. Slide zal worden gesloten en manager Max Levchin verlaat het bedrijf. Daardoor zullen Photovine, Disco, Pool Party, Slideshow, SuperPoke! Pets en Video Inbox verdwijnen. Alleen de website Prizes.org zal blijven bestaan.

Een blogposting op de website van Slide wekt de indruk dat de diensten niet zo goed aansloegen als de makers hadden gehoopt:

We hebben producten gemaakt met het doel om mensen op een leuke manier met elkaar in contact te brengen, te laten communiceren en te delen. We zijn onze gebruikers enorm dankbaar voor de fantastische feedback die we in de loop der jaren hebben gekregen, maar veel van deze producten zijn niet meer actief of zijn niet aangeslagen, zoals we aanvankelijk hadden gehoopt.

Slide gaat proberen te zorgen dat gebruikers hun data kunnen behouden, zoals de foto’s die ze bij Photovine of PoolParty hebben geparkeerd. Op Slide.com gaat het bedrijf de mogelijkheid bieden om foto’s te downloaden of ze te exporteren naar een Picasa-account. De komende weken zal een exporteermogelijkheid beschikbaar komen. Daarna hebben de gebruikers nog een paar maanden de tijd om hun foto’s in veiligheid te brengen. De iPhone-apps zijn ook nog gewoon verkrijgbaar, maar je zult er wel een Amerikaans iTunes-account voor nodig hebben om ze te downloaden.

Downloaden: Disco, Photovine en Pool Party (gratis – Amerikaanse App Store)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 augustus 2011, 10:58
Categorie Fotografie en video
Onderwerpen feestdagen, google

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.