Flipboard gaat uitbreiden met tv-shows en films

Flipboard gaat in de toekomst ook films en tv-series aanbieden. CEO Mike McCue is druk bezig met het sluiten van deals met contentpartijen. Ook komt er een iPhone-app en wil Flipboard uitbreiding met ebooks.

flipboard ipadFlipboard is binnenkort niet meer alleen een app om nieuws en tweets te lezen. CEO Mike McCue heeft aangekondigd dat zijn bedrijf in onderhandeling is om ook tv-shows en films te gaan aanbieden, eind van dit jaar. Daarmee treedt Flipboard buiten het huidige aandachtsgebied van sociale media en rss-feeds. Ze zijn zelfs nog meer van plan: uiteindelijk hoopt McCue ook ebooks te kunnen aanbieden, als de deals met uitgevers rond komen.

Nog een ander nieuwtje: de populaire app komt binnen een paar weken op de iPhone beschikbaar. Momenteel telt Flipboard meer dan 3 miljoen downloads en ligt daarmee waarschijnlijk ver voor op de concurrentie, zoals Pulse, FLUP en Zite. Laatstgenoemde, de persoonlijke nieuwsapp Zite, was laatst in het nieuws omdat CNN interesse heeft om het over te nemen. Alle genoemde apps zijn druk bezig met nieuwe functies om zich te onderscheiden. Flipboard sloot daarvoor contentdeals met grote partijen als Oprah.com en The Economist.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 augustus 2011, 10:30
Categorie Nieuws

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.