Photovine: nieuwe fotodienst van Google laat je nieuwe mensen ontmoeten

Met Photovine maak je samen met de community een eigen foto-album. Je kiest een onderwerp, waarna iedereen in staat is om zijn eigen foto's over hetzelfde onderwerp achter te laten.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Met Photovine maak je een altijd evoluerend foto-album met de hele community.Google heeft plannen om nog een fotoservice te lanceren. Photovine moet gebruikers in staat stellen om foto’s op basis van een onderwerp te uploaden, waarna anderen hetzelfde onderwerp op de gevoelige plaat vastleggen en zo jouw album uitbreiden. Zo maak je met de community een altijd groeiend foto-album. Wanneer de app uitkomt is nog niet duidelijk.


Wil je een foto op Photovine plaatsen, dan moet je hem voorzien van een caption. Dit kan iets simpels zijn, bijvoorbeeld ‘schoenen’, maar een abstracter onderwerp zoals ‘what weekends are made of’ is volgens de website zijn FAQ ook prima. Dit mag je allemaal zelf bedenken. Je geüploade foto is door alle andere appgebruikers te bekijken, waarna zij ervoor kunnen kiezen om door te spelen op het onderwerp van je foto. Zo krijg je een lijst (Vine) aan foto’s van schoenen, bepaalde kleuren en andere aangekaarte onderwerpen.

Het idee komt bekend voor. Een tijd geleden lanceerde ook Piictu, een foto-app waar je ook op onderwerp foto’s uploadde en zo gezamenlijk groepen creëerde.

Het domein Photovine.com is in handen van Google, wat zou betekenen dat de app van daaruit wordt ontwikkeld. Van concurreren met eigen diensten (zoals bij Disco) is dit keer echter geen sprake, omdat Photovine een specifieke dienst biedt die bijvoorbeeld Picasa niet heeft.

Informatie

Laatst bijgewerkt
12 juli 2011 om 20:48
Onderwerp
Categorie
Apps

Reacties: 4 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.