Google Slide-team gaat verder met Disco-app: foto’s delen en twitteren in versie 3.0

Google's dochterbedrijf Slide gaat door met het ontwikkelen van Disco en Pool Party, twee apps en diensten die rechtstreeks concurreren met Google's eigen diensten Google Plus, Google Talk en Picasa.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

google discoOndanks het succes van Google+ gaat Google gewoon door met de concurrerende messaging-app Disco. Drie maanden geleden kwam voor het eerst naar buiten dat het Slide-team van Google bezig is met een messaging-app. Disco is gewoon in de App Store verkrijgbaar en is dus geen geheim meer, maar Google zelf weigert erover te praten. Inmiddels is versie 3.0 van de app verschenen, die minder de indruk wekt dat er sprake was van haastwerk. Slide werkt ondertussen ook aan de foto-app Pool Party, waar we eerder over hebben geschreven. Met Pool Party deel je foto’s binnen een groep, waarbij je er ook op kunt reageren. Pool Party en Disco werken nog niet met elkaar samen.

Op zich is het raar dat een bedrijfsonderdeel van Google bezig is met projecten, die een directe concurrent zijn van de eigen diensten zoals Google+ en Google Talk. Maar er zit ongetwijfeld een idee achter: als je concurrerende merken margarine of wasmiddel koopt, komen die immers ook vaak uit dezelfde Unilever-fabriek. Disco kreeg vorige maand nog een update naar 2.0, met push notificaties. De update naar 3.0 die vannacht beschikbaar kwam, bevat als nieuwe functie het uitwisselen van foto’s. In de meeste messaging-apps, van WhatsApp tot eBuddy XMS, is dat inmiddels een standaard functie geworden. Je hebt in versie 3.0 ook de mogelijkheid om 1-op-1 te chatten. De derde grote verbetering is integratie van Yelp en Twitter. Ook dat is een opmerkelijke keuze, want Yelp is een aanbevelingsdienst voor locaties die concurreert met Google Places en Twitter is een berichtendienst die ook niet bepaald door Google zelf is bedacht.

In Disco kun je met het ster-commando elke Twitter-feed in een Disco-groep gaan volgen. Je ziet dan alle updates van het account binnen de Disco-app. Met de ster-opties kun je ook een poll maken, waarbij iedereen in de groep z’n mening kan geven. Tenslotte kun je Yelp-aanbevelingen en reviews bekijken binnen de app. Gebruiken vrienden nog geen Disco, dan kun je sms-berichtjes met ze uitwisselen vanuit de app. De eerste vijf vrienden zijn gratis.

Downloaden: Disco Messenger (gratis, US App Store)

De afbeelding bij dit artikel is van de Android-versie van Disco, die betere artwork heeft.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 juli 2011, 14:40
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerpen feestdagen, messaging, whatsapp

WhatsApp

WhatsApp is de populaire berichtendienst, die bijna iedere Nederlander op zijn of haar smartphone heeft staan. Hier vind je alles over WhatsApp op een rijtje: van gesprekken archiveren, je privacy goed instellen en op de desktop gebruiken tot de betekenis van de gekleurde vinkjes.

WhatsApp

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.