G-News voor iPhone: Google News makkelijker gemaakt

De Nederlandse ontwikkelaar Mobile Pioneers (bekend van TVGiDS.tv) heeft de gratis app G-News uitgebracht, om makkelijker Google News te kunnen lezen.

g-news iconG-News is een nieuwe app van Mobile Pioneers, de Nederlandse ontwikkelaar die we al kennen van TVGiDS.tv. Deze nieuwe app is ontstaan uit de eigen behoefte van de ontwikkelaar om makkelijker door het nieuws te kunnen bladeren. In Safari op de iPhone wordt telkens een nieuw tabblad geopend als je een artikel van Google News wilt lezen. dat is niet handig. Daarom volgt de app G-News een andere aanpak: er verschijnt bij het aantikken van een nieuwtje een flap met mooie animatie, waaruit je weer makkelijk teruggaat naar het nieuwsoverzicht. Je hoeft daardoor niet langer te switchen tussen tabbladen.

Bij de eerste opstart van de applicatie krijg je na de handleiding direct de vraag welke taal je wilt instellen. Er is een keuze uit 71 verschillende landen en talen, uiteraard ook Nederlands of Vlaams. Elke Google Nieuws-categorie heeft zijn eigen tabblad, zoals bijvoorbeeld Sport, Tech en Entertainment. Je kunt deze tabbladen gemakkelijk in je eigen volgorde zetten en zo bijvoorbeeld Sport als openingspagina instellen.

Ook handig is dat de app persoonlijke zoekwoorden bevat. Je kunt een onbeperkt aantal zoekworden opslaan, zodat je nieuws over je favoriete onderwerpen snel in beeld hebt. De app slaat de woorden op voor later gebruik. Standaard zijn de woorden ‘iPhone’, ‘iPad’ en ‘Apple’ al opgenomen, maar je kunt ook de naam van je favoriete voetbalclub, plaatsnaam of artiest invullen. Deze functies maken de app wel handiger dan het bezoeken van de normale website. Overigens is er sprake van een webview, dus het kan gebeuren dat de nieuwssites waar je naar wordt doorgestuurd niet zijn geoptimaliseerd voor mobiel gebruik.

Elk artikel uit G-News kun je delen via Facebook en Twitter, maar ook via e-mail. Er zijn vijf templates gemaakt, zodat je meteen je mening kunt laten doorschemeren. Voorbeelden zijn: “Check this out: ” of “Hmm, what do you think of this…: “.

G-News is ter introductie tot 12 juli gratis te downloaden. Daarna gaat de app € 0,79 kosten. De app is universeel, dus ook voor de iPad geoptimaliseerd.

Downloaden: G-News (gratis, later betaald)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 juli 2011, 16:06
Categorieën Nederlandse apps, Nieuws
Onderwerp google

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.