Google Music op iPhone en iPad met gMusic 2

gMusic 2 is een perfecte iPhone- en iPad-app om Google Music mee te bedienen. De applicatie ondersteunt alle functies en oogt fraai.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Google Music op iPhone en iPad gMusic 2Google heeft met ingang van oktober Google Music beschikbaar gemaakt in Nederland. De officiële release van de streaming muziekdienst gisteren ging gepaard met de lancering van het platform voor het web en Android, maar ook op de iPhone en iPad is het mogelijk gebruik te maken van Google Music. De nieuwe universele app gMusic 2 ziet er niet alleen gelikt uit, maar is ook een volwaardige Google Music-app. Het laat je luisteren naar playlists, albums, artiesten en radio in de app. Ook de zoekfunctie en offline luisteren zijn voorhanden.

Interface en indeling

gMusic 2 heeft een uiterlijk dat goed aansluit op iOS 7. De app heeft pictogrammen die enkel bestaan uit lijntjes, gebruikt het slanke lettertype Avenir en ook de knoppen van de muziekspeler en de slider voor de voortgang van de muziek, hinten naar die van iOS 7. De applicatie is bovendien heerlijk overzichtelijk.

gMusic 2 hoofdmenu iPhone gMusic 2 iPhone nummer afspelen

Een schuifmenu biedt toegang tot zoeken, artiesten, albums, genres, nummers en je afspeellijsten. Daaronder vind je nog de radio-functie, een vinkje om alleen offline opgeslagen nummers te luisteren, een equalizer om de toonhoogten naar je smaak aan te passen en instellingen. Het huidige nummer zie je onderin beeld aan de gekleurde balk die overeenkomt met de cover van de plaat. Als je hem omhoog veegt, zie je die cover groot in beeld met een duimpje omhoog- en omlaagfunctie voor de radio en een snelknop om de afspeellijst te bekijken. Daar nog onder staan natuurlijk de standaard bedieningsknoppen, met ook een herhaal- en shuffle-mogelijkheid. De applicatie bedient bovendien heerlijk soepel.

Aanmelden voor Google Music
Je abonneert je op Google Music via de website en kiest dan voor het All Access-abonnement om de dienst ook op iOS te gebruiken. De eerste maand is gratis, daarna betaal je €9,99 per maand. Wie voor 15 november lid wordt betaalt €7,99 per maand. Je hebt wel een creditcard nodig voor het aanmeldproces.

Synchronisatie kan beter

Ervan uitgaande dat je Google Music nog niet langer gebruikt, zal je vooral veel albums willen klaarzetten in de app en afspeellijsten willen inrichten. Dan is het moeilijk om langs de grootste misser van gMusic 2 te kijken: artiesten, albums en liedjes die we klaarzetten in de app, komen niet meteen naar voren in die tabbladen. Ze zijn pas zichtbaar als we de app opnieuw opstarten. Eigen afspeellijsten worden wel meteen gesynchroniseerd en voorzien van nieuwe nummers die we toevoegen. De manier waarop je nummers, albums en artiesten toevoegt, is juist weer helemaal goed: druk een item lang in en kies voor de optie Add to Library in het menu dat opduikt. Je kan ook kiezen voor ‘hierna afspelen’, aan afspeelrij toevoegen, aan playlist toevoegen, een radiostation beginnen met muziek van soortgelijke artiesten en opslaan op je toestel.

gMusic 2 albums zoeken Google Music iPhone gMusic 2 Google Music iPhone uitgebreide opties

Uitgebreide opties

Frappant is dat de onofficiële gMusic 2-app een betere tool is om muziek in te beheren dan de officiële apps van concurrenten Spotify, Deezer en Rdio. De edit-knop volstaat om de volgorde van nummers te veranderen – en dat gaat eenvoudig omdat er lekker veel nummers in een playlist meteen in beeld staan en de fijne iOS 7-layout. In de instellingen kan je nummers bovendien Last.fm-registratie inschakelen en reset je eigen afspeellijsten en synchronisatie zelfs. Er is ondersteuning voor AirPlay, je kan luisteren uitschakelen op mobiel netwerk en de app onthoudt waar je bent gebleven met luisteren als je de app hebt afgesloten.

Onofficieel maar goed

Google mag dan zelf nog niet hebben voorzien in een officiële Google Music-app voor iPhone en iPad in Nederland en België: gMusic 2 is een fantastische applicatie in zijn plaats. De app voelt modern en doordacht. Een synchronisatieslag voor albums, artiesten en liedjes kan de applicatie echt af maken.

Downloaden: gMusic 2 (€1,79, universeel, iOS 7.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 november 2013, 12:04
Categorie Muziek
Onderwerpen google, muziek, streaming

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.