InstaWeather Pro 3.0: vrienden, profielfoto’s en weergevecht

InstaWeather Pro 3.0 laat profielfoto's van vrienden toevoegen op foto's, laat weerfoto's van vrienden zien en introduceert een weergevecht.

InstaWeather Pro avatars op weerDé grote vervanger van het zonnetje op de ansichtkaart heeft een grote update gekregen op de iPhone. InstaWeather Pro is bijgewerkt naar versie 3.0 en introduceert: vrienden. Door je aan te melden met Facebook in de applicatie, kan je vrienden die de app ook gebruiken toevoegen om op de hoogte te blijven van hun weer. Daarbij kan je ook jouw en hun profielfoto’s op de weerfoto plaatsen. Verder heeft de app een ‘plat’ iOS 7-uiterlijk en kan je een weergevecht houden: waar is het weer beter?

Door onder de knop met drie stipjes te drukken rechtsonder en Friends te kiezen zie je de zeven aparte thema’s die voor de avatars van vrienden zijn bedacht. Eentje heeft een profielfoto centraal in beeld, een ander zet je profielfoto onderin een soort nieuwsbalk met het rode knopje ‘Live’ bovenin beeld. Standaard zie je alleen een frame voor je eigen foto, maar door vrienden te taggen zet je er makkelijk meer in beeld.

Met de knop rechtsboven in beeld vraag je de weerberichten van vrienden op. Bij het aanmelden dien je wel echt alle informatie van je Facebook-profiel aan InstaWeather Pro af te staan: de app wil zelfs je statusupdates en geboorteplaats van je weten. Toch benadrukt de app niet zonder je toestemming berichten op het netwerk te plaatsen.

InstaWeather vrienden overzicht iPhone InstaWeather Pro filters

Het weergevecht is een van de thema’s van foto’s die je kan kiezen. Daarbij maak je een foto en prijkt je eigen temperatuur bovenin beeld. Je kan dan een andere locatie opvragen om daar het weer van te tonen. Als je dus nog eens wil aantonen dat het op Aruba beter weer is dan nu in Nederland: dit is je kans. Daarnaast kan je ook nieuwe iOS 7-kleurenfilters op je foto zetten, kan je inchecken in de app om je actuele weer op Facebook door te geven en dan is er nog het nieuwe thema Weer-tv. Die thema’s tonen allerlei grafieken die moeten overkomen als het weer bij een journaaluitzending. InstaWeather Pro vindt het zelf een nuttige toevoeging voor hotels en vakantieoorden en gezien de populariteit die de app tot nu toe al behaalde, verbaast het ons niks als het ook daadwerkelijk zo zal worden opgepakt.

Downloaden: InstaWeather Pro (€0,89, iPhone, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 oktober 2013, 18:02
Categorieën Fotografie en video, Het weer
Onderwerp weerbericht

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.