Puma brengt hardloop-app PUMATRAC met Pebble-ondersteuning uit

Met hardloop-app PUMATRAC gaat Puma concurreren met Runkeeper en Nike+. De app ondersteunt gelijk al smartwatch Pebble.

PUMATRAC iconPuma gaat met de iPhone-app PUMATRAC de concurrentie aan met onder andere Runkeeper, en Nike+. Tijdens het sporten houdt de app bij hoeveel afstand je hebt afgelegd en hoe hard je dus gemiddeld hebt gerend. Nadat je een paar rensessies achter de rug hebt zal Puma op de pagina Insights informatie gebaseerd op jouw gedrag laten zien. Daar hoopt de app je bijvoorbeeld te vertellen of je op bepaalde dagen harder rent. Bijzonder is dat PUMATRAC vanaf dag één al ondersteuning biedt voor smartwatch Pebble, waarop je tijdens het sporten de afgelegde afstand, de gemaakte kilometers en de verstreken tijd ziet.

De basisfunctie van PUMATRAC is gelijk aan apps zoals Runkeeper en Runtastic. Je begint met rennen terwijl de app draait, waarna je gps-signaal wordt gebruikt om te bepalen hoe hard je van punt A naar punt B bent gegaan. Je rengedrag bijhouden gaat daarom een stuk lastiger op de loopband.

Hoewel PUMATRAC met zijn platte uiterlijk goed bij iOS 7 past, lijkt de app hier nog niet voor geoptimaliseerd. Bovenin zie je bijvoorbeeld niet een statusbalk die in de rest van de interface wordt getrokken. Bovendien lijkt PUMATRAC niet de M7-coprocessor van de iPhone 5s te gebruiken, die bewegingsactiviteit logt en aan apps doorgeeft.

Downloaden: PUMATRAC (gratis, iPhone, iOS 6.0+)

PUMATRAC runPUMATRAC route

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 oktober 2013, 14:21
Categorie Gezondheid en fitness
Onderwerp sport

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.