Google Maps voor iPhone en iPad: zo werken indoor kaarten

Er komen ook in Nederland steeds meer gebouwen die je in Google Maps als binnenlocatie kunt bekijken.

Google Maps logoGoogle Maps was al een sterke app, maar met de nieuwe update weet het zich nog verder te vestigen als de kaartenapp naar keuze. Hoewel het eerder al bekend was dat Google Maps niet alleen buiten op straat, op de weg en van bovenaf onze wereld in kaart bracht, wordt nu ook steeds vaker melding gemaakt van gebouwen waar indoor kaarten voor beschikbaar zijn. Zo merkte iCulture-lezer @Denniejj op dat er op meerdere plekken in grote steden al informatie was over wat er in grotere winkelpanden te zien is. We zetten een aantal voorbeelden op een rij en laten zien hoe deze indoor kaarten werken.

Indoor locaties in Google Maps zie je vanzelf verschijnen als je ze centraal zet op de kaart. Ga bijvoorbeeld naar het centrum van Amsterdam, zet de Bijenkorf centraal op de kaart en je ziet vanzelf een oranje lijn om het gebouw verschijnen. Je moet wel tot op een bepaalde afstand zijn ingezoomd, anders behoud je het reguliere overzicht dat je al kent uit Google Maps. In de rechter onderhoek verschijnen de nummers van de etages, die je kunt aanraken om naar boven en beneden te gaan. Zoom je verder in op een etage, dan zie je de namen van winkelonderdelen vermeld en kun je de locatie van roltrappen en liften vinden.

Hoewel Google Maps duidelijk meer functionaliteit biedt dan Apple Kaarten, lijkt het erop dat Apple bijvoorbeeld ook werkt aan indoor kaarten. In maart nam het nog een bedrijf over dat gespecialiseerd is in deze informatievergaring.

Downloaden: Google Maps (gratis, universeel, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 juli 2013, 11:35
Categorie Navigatie
Onderwerpen google, Navigatie, wenskaarten

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.