Het Getij voor iPhone: waterstanden checken voor surfers en zeilers

De Nederlandse app Het Getij voor iPhone en iPad laat de live waterstanden zien op 84 locaties. Handig voor surfers en zeilers.

Het Getij logoNiet iedereen heeft op vakantie de actuele standen van het water nodig, maar als je in je vrije tijd graag zeilt of surft kan het een uitkomst zijn. In het Getij voor iPhone kun je het astronomisch getij en de actuele waterhoogtemetingen opvragen. De lijst bevat 84 meetpunten van Rijkswaterstaat die je in een lijst en op de kaart kunt bekijken. Heb je eenmaal een plaats geselecteerd, dan krijg je een lijst met gegevens over de waterstanden te zien. Via de kalender kun je alle dagen uit 2013 en zelfs 2014 kiezen. De plaatsen die je telkens wilt raadplegen zet je onder favorieten.


Het GetijNaast de live waterstanden staat in het hoofdmenu een getijklok die aangeeft wanneer het springtij en doodtij is. Ook informatie over de maanfase en de verlichting van de maan zie je hier, evenals de opkomst en ondergang van de zon en maan. Martijn de Meulder zegt de app uit eigen behoefte te hebben gebouwd. Al na een paar weken verraste het aantal downloads hem. Allerlei soorten mensen vonden de app handig, zoals fanatieke surfers en zeilers, duikers, vissers, mensen uit de beroepsvaart of gewoon mensen die aan wonen. Inmiddels heeft de app ook een update gekregen. De Meulder meent dat zijn app anders is dan de getijdenapps die al in de App Store staan, omdat die volgens hem meestal gebaseerd zijn op papieren tabellen.

Downloaden: Het Getij (€0,89, iPhone, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 juli 2013, 11:30
Categorie Naslagwerken
Onderwerpen surfen, watersport, zeilen
6 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.