Google+ iPhone-app krijgt update met instant foto-upload

Google heeft een update van de Google+ app voor iPhone uitgebracht. De app bevat een nieuwe instant foto-upload, waarmee foto's die je hebt gemaakt automatisch op Google+ worden gepubliceerd in een privémap.

google plus icoonGoogle heeft een update uitgebracht voor de Google+ app voor de iPhone. Nieuw is de mogelijkheid om meteen foto’s te uploaden zodra je ze maakt. Deze functie was al aanwezig in de Android-app. Je kunt trouwens via de instellingen aangeven of je dit wilt, alleen via Wi-Fi of via Wi-Fi en 3G. Zodra je een foto maakt zal elke foto die je met de standaard iPhone camera-app maakt (of in apps van derden zoals Instagram) worden geüpload naar een speciale map bij Google+. De foto’s zijn gelukkig niet meteen voor iedereen te zien. Je moet handmatig aangeven welke foto’s je wilt delen met anderen. Dit doe je door ze te delen in een nieuw bericht of door ze te verplaatsen naar een openbaar album.

Het idee is een beetje vergelijkbaar met Fotostream, de automatische foto-uploaddienst van Apple zelf. Maar er is ook een verschil: Fotostream is altijd actief en is dus een slimme manier om altijd een back-up te hebben van gemaakte foto’s. Bij Google+ werkt dat niet, want de app stuurt alleen foto’s door als de app actief is. Na een reboot kan het zijn dat de app nog niet actief is. Google probeert ons warm te maken voor de nieuwe functie met een diashow van knuffelige baby’s. Die foto’s zou je toch niet graag kwijtraken als je iPhone wordt gestolen?

Een andere nieuwe functie in de app is What’s Hot waarmee je kunt zien welke onderwerpen ‘trending’ zijn. Door de app te schudden krijg je geen update van de berichten, maar de mogelijkheid om feedback te sturen – leuk bedacht, maar het zou handig zijn als ontwikkelaars bij het schudden van een app een activiteit activeren die je verwacht. Inmiddels worden ‘pull to refresh’ en het schudden van je iPhone geassocieerd met het vernieuwen van de informatie in beeld. Er zijn in de app ook bugfixes en verbeteringen in de performance doorgevoerd.

Downloaden: Google+ (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 februari 2012, 21:57
Categorie Fotografie en video
Onderwerp google

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.