Zwanger & Eten vertelt wat je kunt eten tijdens de zwangerschap

De iPhone-app Zwanger & Eten bevat een lijst met duizend voedingsproducten, waarbij is aangegeven wat je wel of niet moet eten tijdens de zwangerschap. De lijst werd samengesteld in samenwerking met een aantal experts.

Zwanger & Eten iconDe iPhone-app Zwanger & Eten probeert duidelijkheid te scheppen over maaltijden voor zwangere vrouwen. Een lijst met meer dan duizend producten laat aan gebruikers van de app weten hoe veilig het is om iets te eten of drinken tijdens de zwangerschap. De ontwikkelaar van de app werkte samen met verschillende experts op het gebied van zwangerschap en voeding.

Zwanger & Eten screenshotOpgezochte producten zijn in Zwanger & Eten voorzien van een gekleurd icoon, waardoor het direct duidelijk is hoe veilig het is om iets te eten of drinken. Wil je weten waarom je een product beter kunt ontwijken, dan is het mogelijk om een uitleg te lezen door op een product te drukken.

Ontwikkelaar 6Hoog stelde de lijst van voedingsproducten samen met de hulp van een professor gynaecologie, twee verloskundigen, een voedingsdeskundige, een diëtiste, een kaasexpert en 15 moeders.

Het weekblad Vriendin hield voor de app een online onderzoek onder 700 vrouwen. Hieruit bleek dat 97 procent van de zwangere vrouwen twijfelt of ze bepaalde ingrediënten mogen eten of drinken. Een korrel zout is bij deze uitslag misschien wel vereist: het begrip ‘twijfelen’ kan immers ruim genomen worden door de deelnemers aan het onderzoek.

Downloaden: Zwanger & Eten (€1,59)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 februari 2012, 20:15
Categorieën Gezondheid en fitness, Nederlandse apps
Onderwerp zwanger

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.