‘Google gaat Google Maps-app voor iOS bijna inleveren bij Apple’

Google heeft de Google Maps-app als testversie uitgezet bij een aantal externe personen. De app is bijna klaar om bij Apple in te leveren.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

iphone-street-viewGoogle maakt grote sprongen vooruit bij het maken van een nieuwe kaartenapp voor iOS. Volgens bronnen van The Wall Street Journal heeft Google een testversie van de nieuwe Google Maps-app beschikbaar gesteld aan externe personen buiten het bedrijf. Google zou ook bezig zijn om de laatste hand te leggen aan de app, zodat deze ter review ingediend kan worden bij Apple.

De informatie is afkomstig van personen die op de hoogte zijn van de gang van zaken. Google is wel gedwongen om een eigen app te maken, nu Apple is overgestapt naar een eigen Kaarten-app. Eerder werd becijferd dat Google wel eens de helft van de gebruikers kan zijn kwijtgeraakt nu Google Maps niet meer standaard aanwezig is in iOS.

Je kunt een webclip van Google Maps in de browser aanmaken op het startscherm van je iPhone, zodat je nog steeds snel toegang hebt tot de kaarten van Google. Maar dat is toch anders dan een native app. De nieuwe app waar Google nu mee bezig is werkt op iPhone en iPad. Er zit een extra functie in ten opzichte van de Google Maps-app die we kenden uit iOS 5 en eerder: je kunt er straks mee navigeren. Bij Google Maps voor Android was dat al mogelijk. Onlangs circuleerden geluiden dat medewerkers bij Google bang zijn dat de app nooit zal worden goedgekeurd. Apple zou het goedkeuringsproces eindeloos kunnen

Ondertussen is Apple druk bezig om de Apple-kaartenapp te verbeteren. Door het vertrek van Scott Forstall als hoofd iOS-software heeft Eddy Cue de leiding overgenomen. Cue weet van aanpakken en heeft haperende projecten bij Apple al vaker uit de misere getrokken. Hij zou al druk bezig zijn met het organiseren van teambijeenkomsten om de kwaliteit van Maps en Siri te verbeteren, zo meldt dezelfde Wall Street Journal.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 november 2012, 11:24
Categorie Navigatie
Onderwerpen apple, google

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.