Twitter iOS-app verzamelt links in tweets na update

Een nieuwe update voor de Twitter iOS-app maakt het mogelijk om interessante links in het Ontdek-tabblad terug te vinden.

Twitter ontdek linksTwitter heeft een update uitgebracht voor de officiële Twitter-app voor iOS, die het Ontdek-tabblad van de applicatie fors verandert. Je krijgt hier voortaan tweets zien die jij volgens Twitter wellicht leuk vindt. De gekozen tweets bevatten vaak links naar artikelen, foto’s en video’s, met een preview erbij die aangeeft waar je naartoe gaat door op de link te tappen. Niet alle getoonde tweets zijn afkomstig van de mensen die je zelf volgt: Twitter lijkt op basis van je gebruiksgegevens te bepalen wat jij wellicht interessant vindt.

Zoek je vanuit de Twitter-app naar bepaalde trefwoorden, dan krijg je voortaan bovenin beeld een rij met relevante foto’s te zien. Deze functie lijkt zich te beperken tot zoektermen met overwegend veel foto’s: wij zagen ze pas voor het eerst toen we zochten naar de term ‘concert’. Eerdere termen zoals ‘Amsterdam’ en ‘Circus’ leverden bij onze tests nog niets op. Je krijgt in de zoekresultaten voortaan ook een preview van foto’s te zien, zodat je niet op een tweet of een link hoeft te tappen om de bijgevoegde beelden te zien.

Het is voortaan ook mogelijk om je wachtwoord vanuit de iOS-applicatie te resetten. Ook kun je vanuit een beschermde Twitter-account volgersverzoeken beheren. Beide toevoegingen zorgen ervoor dat je de website minder hoeft te bezoeken.

Begin november werd nog beweerd dat de Twitter-applicatie fotofilters zoals in Instagram zal krijgen. Deze update voegt de nieuwe functie nog niet toe.

Downloaden: Twitter (gratis, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 november 2012, 8:31
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerp twitter

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.