Google Chrome krijgt fullscreen-optie en slaat pagina’s op als PDF

Google Chrome is verbeterd en biedt nu een fullscreen-weergave van de pagina als je erop scrollt. Die verdwijnt als je aan de pagina trekt.

Google Chrome update iPhone venstersWebbrowser Google Chrome kan webpagina’s nu op volledig scherm weergeven op de iPhone en iPod touch. Een update van de app maakt het mogelijk. De werkbalk met daarin het webadres en de mogelijkheid om andere pagina’s en functies te benaderen, verdwijnt nu automatisch uit beeld als je aan het scrollen slaat op de webpagina voor je. Je hoeft maar een klein beetje de pagina omlaag te trekken om de werkbalk opnieuw te zien. Ook zijn er twee inhoudelijke verbeteringen.

De populaire browser kan voortaan pagina’s afdrukken met AirPrint van Apple of via Google’s eigen dienst Cloudprinter. Ten slotte kan je webpagina’s opslaan als PDF en die opslaan in Google Drive. Zo kan je interessante artikelen of reacties voor jezelf bewaren met de zekerheid dat ze niet veranderd of verdwenen zijn als je erop terugkomt.

Google zegt verder de beveiliging van de app te hebben aangepast. Het resulteerde in ieder geval op de iPhone waarmee wij testen, dat we opnieuw moeten inloggen in de browser met onze gegevens, om de bladwijzers te blijven synchroniseren met Chrome op de pc of Mac. Ook zou de stabiliteit van de app onder handen genomen zijn, en zijn er bugs uit de toepassing gehaald.

Chrome is niet de enige Google-app met een update vandaag. Ook Google Search (gratis, universeel, iOS 4.3+) kreeg een bijgewerkte versie die fouten verhelpt. Die introduceert nog niet de beloofde Google Now-functie.

Downloaden: Google Chrome (gratis, universeel, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 april 2013, 20:20
Categorie Diensten
Onderwerpen chrome, google

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.