iOS game-update: Toys ‘R Us Towers, Twist Pilot en Trism 2 aangekondigd

Toys 'R Us Towers is een nieuwe variant op Tiny Towers maar doet het niet goed op de iPhone en iPad, en Twist Pilot is Kuru Kuru Kururin voor iOS.

Twist Pilot Free iPhone iPadT-t-t-t-t-te gek. Een iOS game-update met enkel T’s in de kop, dat moet wel iets speciaals zijn. Of niet. Het geldt in ieder geval wél voor het aankomende Trism 2, een inmiddels van screenshots voorziene opvolger van een van de eerste puzzelgames op de iPhone. Het spel wordt namelijk freemium én premium tegelijk! Ondertussen lijkt Twist Pilot op een van de eerste games op de Gameboy Advance en lachen de medewerkers van Toys ‘R Us het glazuur van hun tanden in Toys ‘R Us Towers.

Toys ‘R Us Towers: tikkeltje doorgeschoten?

GU DI Toys R Us iPhone iPadJe wil jezelf als winkelketen voor jeudigde klanten op de kaart zetten. Wat doe je? Een spel over jezelf maken, denkt Toys ‘R Us. In Toys ‘R Us Towers bouw je als zelf een eigen filiaal van de speelgoedwinkel op, neem je medewerkers aan en bouw je de toko uit met steeds meer verdiepingen. Als je oud bent als wij denk je ‘bah, wat een ver doorgeschoten commercialisering’. Als jongetje zou er vast een droom in vervulling gaan. En ook Apple vindt het mooi: die plaatst het spel gewoon midden in de Uitgelicht-spotlight. Maar hoe je er ook tegenaan kijkt: Towers is nou niet je dat. De medewerkers in het spel lachen zodanig de Prodent van hun tanden, dat je er beroerd van wordt – maar dat is nog niet het probleem. Het spel crasht bij spelers om de haverklap, inloggen met Facebook geeft problemen en je wordt constant om een internetverbinding gevraagd bij het spelen. Het lijkt er niet op dat je zonder kan. Als Toys ‘R Us Towers wel werkt, is het een spel dat technisch weinig anders doet dan Tiny Tower en consorten. Je neemt personeel aan, bouwt nieuwe verdiepingen, hebt ruimte voor nieuw personeel, bouwt nieuwe verdiepingen. Het spel houdt de voortgang van jou en vrienden bij via Facebook en zo strijdt je om de hoogste score. In de Verenigde Staten worden je prestaties gekoppeld aan echte prijzen, hier houden enkel de missies voor bonussen houden je tussentijds zoet. Als het spel het al doet.
Downloaden: Toys ‘R Us Towers (gratis, universeel, iOS 5.0+)

Trism 2 aangekondigd, freemium én premium

Trism 2 iCulture iPhoneEen van de allereerste puzzelspellen voor de iPhone, een van de allereerste spellen voor de iPhone en ook een van de allereerste hooggewaardeerde spellen voor de iPhone was Trism. een match-3 spelletje waarin je diagonaal lijnen met driehoekjes vastpakt die zo grotere driehoekjes vormen. Inmiddels heeft ontwikkelaar Steve Demeter een opvolger aangekondigd voor de telefoon, pakweg vijf jaar later. Verrassend! En dat geldt ook voor de (vergrootbare) screenshots die zijn uitgelekt van Trism 2: die bevatten een schandalig lelijk driehoek-mannetje met ogen en voeten die het spel klaarblijkelijk moet gaan dragen. De strakke stijl van het origineel is de deur gewezen, dat is duidelijk. En ook het concept van de aankomende Trism verrast. Het wordt niet zomaar een match-3 spelletje voor een hoogste score, maar krijgt een online stand waarin je gevechten uitvoert tegen andere driehoekspoppetjes-spelers. Trism 2 trekt vooral zakelijk onze interesse: het spel zal freemium worden aangeboden, maar je krijgt de mogelijkheid in het spel een bedrag (‘de helft van de prijs van het origineel’) neer te leggen, zodat je freemium in één klap wegduwt en een premium-spel hebt met alles erop en eraan. Gaat het werken? Moet een game als Real Racing 3 dit ook doen? Trism 2 moet deze zomer uitkomen.

Trailer van de Dag: Twist Pilot Free

GU DI Twist Pilot Free iPhone gameHet was een van de allereerste spelletjes voor de Gameboy Advance, en als we ons niet vergissen zelfs al uitgekomen bij de uitgave van het apparaatje zelf: Kuru Kuru Kururin. In de game bestuurde je een ronddraaiend staafje door nauwe circuits, waarbij de uitdaging natuurlijk was om zo te imen dat je met de smalle kant op het juiste moment door de gangetjes ging. Twist Pilot in volledige vorm was al even uit, maar mistte alle media-aandacht. Nu blaast de gratis variant Twist Pilot Free het concept nieuw leven in op de iPhone, met een wat twijfelachtig uiterlijk trouwens. Het staafje heeft oogjes gekregen en de teksten in het spel lijken wel met gekliederd in MS Paint, maar het concept werkt nog. In simpel beginnende circuits draai je zo dat je de sterren in de hoekjes van de gangen pakt en daarbij het liefst ook nog een goede tijd neerzet op een circuit. Al snel zijn er natuurlijk sleutels om nieuwe gebieden te ontgrendelen en tref je miniwervelwindjes die je verkleinen, vergroten of de andere kant op laten draaien. Helaas stopt de demo gevoelsmatig wel vroeg: je krijgt eigenlijk nog niet een echte uitdaging voor je kiezen. Wees gerust: verderop wordt het beter en pittiger – al wordt het niveau van Kuru Kuru nooit aangetikt.
Downloaden: Twist Pilot Free (gratis, demo, universeel, iOS 4.3+)
Downloaden: Twist Pilot (gratis €0,89, universeel, iOS 4.3+)

https://www.youtube.com/watch?v=A7P7uJl35mo

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 april 2013, 20:18
Categorie Games
Onderwerpen freemium, iculture speelt

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.