Google brengt gratis Quickoffice voor iPad uit voor zakelijke gebruikers

Google nam afgelopen juni Quickoffice over, een ontwikkelaar van mobiele Office-apps. Op dat moment was nog onduidelijk wat Google ermee wilde doen: de betaalde apps bleven gewoon beschikbaar in de App Store en op Google Play. Nu hebben ze voor het eerst iets van zich laten horen: er is een gratis Quickoffice-app voor iPad verschenen […]

ipad quickoffice zakelijkGoogle nam afgelopen juni Quickoffice over, een ontwikkelaar van mobiele Office-apps. Op dat moment was nog onduidelijk wat Google ermee wilde doen: de betaalde apps bleven gewoon beschikbaar in de App Store en op Google Play. Nu hebben ze voor het eerst iets van zich laten horen: er is een gratis Quickoffice-app voor iPad verschenen voor klanten die Apps for Business gebruiken. Apps for Business is een dienst die $50 per jaar kost. Er komen binnenkort ook bijbehorende iPhone- en Android-apps, ook voor zakelijke gebruikers. Heb je niet zo’n Apps for Business-abonnement, dan kun je nog steeds Quickoffice voor iPad kopen voor €6,99.

Nu er steeds meer aanwijzingen zijn dat Microsoft Office op iPhone en iPad beschikbaar gaat stellen, zal Google misschien wat meer gas willen geven om alvast wat meer voet aan de grond te krijgen bij zakelijke iPad-gebruikers. Google heeft in een blogposting aan dat ze de ondersteuning voor oude Microsoft Office-formaten in Google Docs hebben verbeterd. Bij het omzetten van bestanden zul je daardoor minder problemen tegenkomen. De afgelopen maanden heeft Google de omzetting binnen Quickoffice daarbij meegenomen, zodat je Microsoft Word, Excel en Powerpoint-bestanden er ook goed uitzien als je ze via Quickoffice wilt bekijken.

De nieuwe Quickoffice-app voor iPad is verkrijgbaar als aparte app en alleen te gebruiken voor mensen die het genoemde Business-account hebben.

Downloaden:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 december 2012, 0:32
Categorie Productiviteit
Onderwerpen google, google documenten, quickoffice, Zakelijk

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.