Google Books voor iPad krijgt landschapsfunctie en 3D-bladereffect (VS)

Google heeft de app Google Books een update gegeven. Je kunt nu in landschapsweergave op de iPad lezen en er is een 3D-bladereffect toegevoegd.

google books bladerNiet iedereen weet wellicht dat er een Google Books-applicatie voor iOS is. Met deze app krijg je toegang tot meer dan 2 miljoen Google ebooks. Helaas is dat niet voor iedereen weggelegd, want net als bij muziek en films spelen er ook bij boeken regionale belangen. De Google Books-applicatie is dan ook alleen in de Amerikaanse App Store te krijgen. Wie zo’n account heeft – en dat is ook vanuit Nederland makkelijk te openen – krijgt toegang tot miljoenen boeken in elke denkbare categorie. Het gaat dus niet alleen om favoriete klassiekers, maar ook om bestsellers van de New York Times-lijst. Honderdduizenden boeken zijn tegen betaling te downloaden, meer dan 2 miljoen gratis boeken kun je meteen op je iPad zetten. De app Google Books heeft nu een update gekregen.

In de nieuwe versie zijn een paar nieuwe functies toegevoegd. Op de iPad kun je de boeken voortaan in landschapsweergave lezen. Er is ook een nieuwe Find-functie, die alle trefwoorden in het boek toont, terwijl je omlaag bladert. Google heeft het vergrootglas verwijderd uit de app en ervoor gezorgd dat de gebruikers een duidelijker waarschuwing krijgen als er geen netwerkverbinding is.

Op algemeen vlak is de snelheid van de app verbeterd. Op iPad met iOS 4.3 en hoger is voortaan een 3D-bladereffect te zien. En tenslotte is het downloaden van boeken verbeterd, ook op iPad 3G’s waarin geen simkaartje met data-abonnement aanwezig is. Als je nu alvast wilt bladeren door het aanbod kun je naar http://books.google.com/ebooks gaan en boeken toevoegen aan My Google eBooks. Daarna kun je de inhoud synchroniseren met de app op je iPad. De app synchroniseert automatisch met je Google Books Libary, waarbij ook wordt onthouden op welke pagina je bent gebleven, zelfs als je de app op meerdere apparaten gebruikt. Je hebt een onbeperkte hoeveelheid online opslag, er zit een nachtfunctie in, je kunt offline lezen en het lettertype wijzigen. Genoeg functies dus ten opzichte van de iBooks-applicatie van Apple zelf.

Downloaden: Google Books (gratis – Amerikaanse App Store)

google-books-2   google-books-1

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 april 2011, 20:37
Categorie Boeken
Onderwerpen boeken, ebook, facebook, google, google documenten, intertoys, iPhone 3G, simlockvrij

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.