iculture-biz
iCulture Biz

Met Google Admin beheer je je Google Apps-domeinen onderweg

Google Admin (Beheerdersconsole) is een nieuwe iPhone-app om je zakelijke Google App-domeinen te beheren.

google-beheerdersconsole-1Google Admin is een gloednieuwe app uit het Google-concern, dat in Nederland de wat onbeholpen naam Google Beheerdersconsole heeft gekregen. De app is bedoeld om je zakelijke Google App-domeinen te beheren. Beheerders kunnen gebruikers en groepen aanmaken of het resetten van wachtwoorden regelen vanuit de app – maar je hebt er natuurlijk wel een zakelijk Google-product voor nodig. Denk daarbij aan Google Apps for Business of Google Apps for Education. De meest gangbare activiteiten zijn aanwezig, zodat je ook vanuit de file of op het vliegveld je zaakjes kunt runnen

Bij het opstarten van de app zie je in het zijmenu de drie belangrijkste gebieden: Gebruikers, Discussiegroepen en Controlelogboeken. Je kunt gebruikers toevoegen en bewerken, een gebruiker verbannen, het account weer in ere herstellen of een gebruiker helemaal wissen. Is iemand z’n wachtwoord kwijt, dan kun je dat resetten. Bij de Discussiegroepen kun je soortgelijke handelingen uitvoeren: toevoegen en bewerken, leden toevoegen en kijken wie er in een groep zitten. Ook kun je een e-mail sturen naar alle leden in een groep.

Werk je bij een internationaal bedrijf, dan kan het handiger zijn om deze app in het Engels te gebruiken. Discussiegroepen heten in de Engelstalige versie gewoon Groups en de Controlelogboeken heten Audit Logs. Het zijn termen die je waarschijnlijk wat vaker gebruikt dan de (soms wat krampachtige) Nederlandse vertaling. Vandaar dat we ook de voorkeur geven aan de appnaam Google Admin, in plaats van de veel langer klinkende en moeilijker te onthouden naam Google Beheerdersconsole. Als iOS-gebruikers zijn we dat misschien wel gewend: Apple’s Control Center in iOS 7 heeft in het Nederlands immers ook de omslachtige naam Bedieningspaneel, maar als je makkelijk met collega’s wilt communiceren kan een gangbare Engelse term soms toch handiger zijn.

Downloaden: Google Admin (Google Beheerdersconsole) (gratis, universeel, iOS 6.0+)

Dit artikel is onderdeel van de reeks iCulture Biz, waarin we onderwerpen bespreken die voor zakelijke gebruikers interessant zijn.

google-beheerdersconsole-2 google-beheerdersconsole-3

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 februari 2014, 9:39
Categorie Zakelijk
Onderwerpen google, iculture biz

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.