Waze vereenvoudigt zoeken met toegankelijke zoekbalk

De gratis navigatie-app Waze voor iPhone en iPad heeft een handige, snelle zoekbalk gekregen en de kaart is wat verduidelijkt.

Waze 3.7.3 iPhone iPad gratis navigatieZou de hand van eigenaar Google voor het eerst zichtbaar zijn in Waze? De gratis navigatie-app heeft een nieuwe update gekregen waarna een zoekbalk prominent in beeld op de kaart staat. Je hoeft niet langer een van de twee menuknoppen onderin te drukken om een navigatiebestemming in te voeren, maar kan meteen een plaats, straatnaam of contactpersoon invullen om naartoe te rijden. Verder spreekt Waze van een opgeschoond uiterlijk van de app.


Waze zoekbalk bovenin beeldDaarbij gaat het over de details die je ziet op de kaart. Net als in de indrukwekkende nieuwe Open StreetMap-kaart van offline kaarten-app City Maps 2Go bijvoorbeeld, bepaalt in- en uitzoomen op de kaart heel duidelijk welke gegevens je wel en niet ziet. Zoom uit en je ziet alleen de voornaamste straten, zoom in en ook minder belangrijke wegen worden met naam aangeduid. Waze meldt verder dat dubbele meldingen van bijvoorbeeld verkeersopstoppingen of flitsers worden gegroepeerd. In ieder geval als je uitgezoomd bent, zie je ze niet meer als aparte meldingen op de kaart staan.

De laatste verandering van Waze versie 3.7.3 voor iPhone en iPad is dat het hoofdmenu niet langer de functie ‘Afsluiten’ vermeldt. Die is vervangen door Slaapmodus. Als je die activeert en Waze vervolgens afsluit, zie je dat de applicatie meteen geen beroep meer doet op je GPS-locatie.

Downloaden: Waze (gratis, universeel, iOS 5.0+)

Nederlandse stem instellen in Waze?
Waze is Nederlandstalig uitgevoerd, maar heeft standaard geen Nederlandse navigatiestem. Ga naar het linkermenu -> instellingen -> algemeen -> navigatietype en kies voor Nederlands (Claire).

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 augustus 2013, 11:40
Categorie Navigatie
Onderwerpen Navigatie, waze

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.