Gmail 2.0: nieuw uiterlijk, meer accounts, oneindig scrollen

Gmail is totaal vernieuwd voor de iPhone en iPad en biedt een nieuwe vormgeving, Google Calendar-integratie, meer accounts en oneindig scrollen.

Gmail iPhone iPod touch iPadGmail heeft een grote update gekregen op de iPhone, iPod touch en iPad. Google heeft de mail-applicatie een totaal nieuw uiterlijk aangemeten dat er witter en strakker uitziet dan voorheen. Daarnaast is de applicatie ook inhoudelijk flink onder handen genomen, met misschien wel als belangrijkste nieuwe eigenschap dat je oneindig door je inbox kan scrollen zonder dat je tussentijds op laadtijden stuit. Je kan voortaan maximaal vijf Google-accounts gebruiken en ook helpt de zoekfunctie je nu tijdens het zoeken: de applicatie vult mogelijke geadresseerden en onderwerp al voor je aan.

De nieuwe interface houdt in dat de ingekomen mailtjes nu anders worden aangekondigd. Je ziet de labels van nieuwe mails nu rechtsonder in het vak waarin je ook een titel, afzender en de eerste zin van de mail treft. Met de uitbundigere kleuren en het contrast met wit, lijkt de Gmail-app qua stijl nu veel meer op de website Google+. Bovendien toont de app profielfoto’s van Google-accounts.

Gmail integreert twee andere eigen diensten in Gmail 2.0 voor iOS. Zo kan je in de applicatie nu reageren op uitnodigingen die je krijgt in Google Agenda. Als je die koppelt aan je iCal – de standaardagenda op de iPhone, kan je zo via de Gmail-app afspraken in je agenda op de iPhone zetten. Ook Google+ wordt ondersteund. Interactieve Google+ berichten komen nu in Gmail naar voren.

Gmail 2.0 inbox Gmail 2.0 meerdere accounts
Gmail 2.0 iPhone mail schrijven Gmail 2.0 agenda iPhone

De update van Gmail is welkom, want de applicatie wordt momenteel niet erg hoog gewaardeerd met een gemiddelde beoordeling van drie sterren in de Nederlandse App Store. Omdat de geliefde mail-app Sparrow door Google is overgenomen, is het in ieder geval goed om te zien dat één van de twee apps voorziet wordt van grote updates. Versie 2.0 lijkt de duw in de juiste richting die Google’s mail-app nodig had.

Downloaden: Gmail (gratis, universeel, iOS 5.0+)

Door caching problemen kan het zijn dat je de nieuwe Gmail-app nog niet ziet in iTunes of in de App Store. Als de link hierboven niet direct werkt, kan je het later nog eens proberen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 december 2012, 18:48
Categorie Productiviteit
Onderwerpen e-mail, gmail, google, sparrow

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.