iOS game-update: nieuwe levels Rayman Jungle Run, Minigore 2 en Pudding Monsters

Minigore 2 komt er deze week aan voor iPhone en iPad en strijdt tegen GTA Vice City en Modern Combat 4. Ook leuk: nieuwe Rayman levels!
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

GU DI Minigore 2 headerHet wordt een benauwde donderdag als je je fanatiek iOS-gamer waant. Grand Theft Auto Vice City, Modern Combat 4: Zero Hour en nu ook Minigore 2 Zombies staan gepland voor aankomende donderdag 6 december. Zo! Behalve de trailer van de nieuwe Minigore, is ook het nieuwe project van de makers van Cut the Rope onthuld: Pudding Monsters. En tot die tijd kan je je bezighouden met tien nieuwe uitdagingen in het geweldige Rayman Jungle Run.

Nieuwe levels voor Rayman Jungle Run

GU DI Rayman Jungle Run iPhoneWas Rayman Jungle Run een eenmalige game zonder verdere updates… of toch niet? Ontwikkelaar Ubisoft heeft het prachtige platformspel nu voorzien van een eerste update met nieuwe levels. Een flinke update, want het voegt tien nieuwe levels toe en een speciale Land of the Dead-uitdaging aan het einde. Uiteindelijk is het spel dus een heel hoofdstuk rijker, al gaat het ditmaal niet gepaard met een nieuwe kracht die je erbij krijgt. Het overkoepelende thema van de update is de aankomende feestdagen, maar het is niet zo dat alle levels in dat kader hetzelfde thema hebben. Geloven we. Wel aan de orde: watervallen, een besneeuwde jungle en nieuwe ‘interactieve omgevingen’. We hebben tijdens het schrijven een iTunes-verbindingsprobleem en kunnen de applicatie daarom nu nog niet updaten helaas. Dus als onze beschrijving wat summier oogt, weet je waaraan het ligt. Het euvel heeft ook een aangename keerzijde: kunnen we ons er vanavond zonder de druk van een deadline, gefocust op storten. Want focus heb je nodig voor de uitdagingen van Rayman Jungle Run, dat was allang duidelijk.
Downloaden: Rayman Jungle Run (€2,69, universeel, iOS 5.1+)

Cut the Rope-maker komt met Pudding Monsters

GU DI Pudding Monsters maker Cut the RopeZeptoLab is als ontwikkelaar lang niet zo bekend als Rovio Mobile, de ontwikkelaar van Angry Birds. Toch heeft ZeptoLab ook zijn visitekaartje afgegeven: Cut the Rope kwam uit de hoge hoed van het bedrijfje. Nu wordt er druk gewerkt aan een opvolger, die opnieuw lijkt te draaien om beestjes met grote ogen opgesloten in objecten die je in huis tegenkomt. De nieuwe game gaat Pudding Monsters heten en de eerste trailer die ervan is vrijgegeven, laat knakworstgekleurde blobjes zien die worden meegenomen uit de koelkast. Het doel van het spel lijkt te zijn dat je blobs in verschillende kleuren moet combineren op het spelbord – of dat nou de koelkast of de tafel ervoor is, weten we niet – en zo de blobs moet samenvoegen. Het klinkt verdacht veel als ex-Game van de Week Triple Town, maar Zepto belooft dat de verschillende blobs verschillende eigenschappen hebben – zoals het feit dat sommige blobs slijmsporen achterlaten. Dat laat automatisch denken dat de volgorde van combineren belangrijk is. De presentatie is nu al goed. Kom maar op met Pudding Monsters.

Trailer van de Dag: Minigore 2 Zombies

GU DI Minigore 2 zombies screenshotEr zijn twee redenen waarom Minigore 2 Zombies aankomende donderdag bij release helemaal gaat ondersneeuwen. 1) Het vecht om aandacht tegen Modern Combat 4: Zero Hour en Grand Theft Auto Vice City – beide gelinkt in de inleiding. 2) Er zijn inmiddels al honderden dual stick-shooters uitgekomen na de eerste Minigore, waaronder hele leuke zoals het gratis Zombiewood van Gameloft. Hoeveel kan een tweede deel van Minigore nog brengen, zeker nu het spel kiest voor de eeuwig uitgemolken zombies als tegenstanders? En toch is het moeilijk niet warm te worden van het overdadig drukke schiet-om-je-heen spelletje. De bewuste hoekigheid van het origineel heeft een glansrijk rond randje gekregen in deel twee en samen met het riante aanbod tegenstanders op het scherm, ziet het spel er weer erg leuk uit. Ook de zombies zelf komen leuk uit de verf en vermijden de stereotypen van groen en slenterig. Ja, Minigore 2 kan donderdag wel weer eens heel leuk worden. Maar ja, dat geldt ook voor Modern Combat en die lekker foute jaren ’80 GTA…

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 december 2012, 19:30
Categorie Games
Onderwerpen cut the rope, iculture speelt, minigore, monsters, rayman

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.