Kindle voor iOS krijgt X-Ray: extra informatie over gelezen boeken

De iOS-app Kindle van Amazon ondersteunt nu de X-Ray functie. Hiermee heb je toegang tot informatie over termen en personages uit het boek.

KindleAmazon heeft een update uitgebracht voor de Kindle iOS-applicatie, die de X-ray-functie van de gelijknamige e-readers toevoegt. Hierdoor is het mogelijk om informatie over bijvoorbeeld personages, onderwerpen en ander besproken zaken op een pagina te lezen. Met een tap op de X-Ray-knop krijg je termen te zien die je kunt bekijken, waarna je bijvoorbeeld op een naam kunt drukken om meer over dat personage te weten te komen. Algemene onderwerpen verwijzen naar informatie op Wikipedia, terwijl er voor boekinformatie wordt gegrepen naar Shelfari.

X-ray werd eerder dit jaar toegevoegd aan de e-booklezers van Amazon, maar tot vandaag kon je de functie niet op de iPhone, iPhone of iPod touch gebruiken. Voor Kindle Fire-bezitters zijn er ook andere X-ray-varianten, waaronder X-ray for Movies. Deze verwijst naar filminformatie op bijvoorbeeld IMDB.

De update bevat verder geen grootschalige veranderingen. De applicatie zou nu wel sneller pagina’s van mangastrips renderen, waardoor je minder lang hoeft te wachten op een nieuw beeld tijdens het lezen.

Downloaden: Kindle (gratis, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 december 2012, 19:10
Categorie Boeken
Onderwerpen amazon, kindle

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.