Officiële AppEvent-app toont gratis app van de dag

Om in één oogopslag te kunnen zien welke app er in het kader van AppEvent gratis, is er nu ook de officiële AppEvent-applicatie, die je om 8:00 uur 's ochtends een pushbericht stuurt.

AppEventAfgelopen zondag (1 mei) startte voor de vierde keer op rij het Nederlands-Belgische AppEvent. Gedurende een maand geven ontwikkelaars van Nederlandse en Belgische komaf elke dag een gratis iPhone- of iPad-applicatie weg. Vandaag is ook de officiële AppEvent-applicatie in de App Store verschenen, zodat je nog eenvoudiger en sneller kunt zien welke app er gratis is. Vandaag is dat bijvoorbeeld Screenz voor iPhone en iPad, waarmee je nieuwe achtergronden kunt ontdekken.

Als je de applicatie opstart, zie je meteen welke app er die dag gratis is (in dit geval dus Screenz). Je krijgt een kleine beschrijving en met de groene knop kun je meteen naar de App Store om de gratis app te downloaden. Met de deelknop kun je je vrienden op Twitter of Facebook laten weten dat ze deze app moeten downloaden. Als je liever een mailtje stuurt kan dat overigens ook. Op het tabblad ‘Eerder Gratis’ vind je terug welke applicaties eerder die maand of tijdens vorige edities van AppEvent gratis zijn geweest. Onder ‘Over AppEvent’ vind je extra informatie over de geschiedenis van AppEvent en haar organisators.

Als extra service stuurt de AppEvent-applicatie ook nog eens een pushbericht zodra de gratis applicatie van die dag in de App Store is bijgewerkt. Vaak is de applicatie die wordt weggeven niet om klokslag 0:00 uur gratis en dat heeft in het verleden nog wel eens tot verwarring geleid. Daarom stuurt de officiële AppEvent-app op een vaste tijd (om 8:00 uur ‘s ochtends) een pushbericht, zodat je dus altijd zeker weet dat de app ook daadwerkelijk gratis is. De AppEvent-app is ontwikkeld door Doney den Ouden en is uiteraard zelf ook helemaal gratis.

Downloaden: AppEvent (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 mei 2011, 15:42
Categorieën Diensten, Nederlandse apps
Onderwerpen appevent, applicaties, gratis

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.