Geld terugvragen in App Store nu mogelijk op aparte website

Het is voortaan op een aparte website mogelijk om je geld terug te vragen voor aangeschafte App Store-apps.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Report a problem Apple zonder statusApple heeft een aparte website geopend waar je problemen met gekochte apps kunt melden. Dit komt van pas bij een miskoop of app die niet goed werkt. De aparte website werd ontdekt door het Duitse iPhone-ticker. Het is hierdoor voortaan mogelijk om in te loggen op reportaproblem.apple.com om melding te doen van een onbedoelde aankoop of een niet werkende app, zodat je mogelijk je geld terugkrijgt. De website is een stuk makkelijker te benaderen dan de eerder hiervoor bedoelde optie in iTunes, en biedt bovendien een uitgebreid overzicht van al je aangeschafte apps in de browser.

De oude locatie van de meldpagina in iTunes was enigszins verstopt. Je moest eerst inloggen met je Apple ID, naar je accountpagina gaan en via de optie ‘Aankoopgeschiedenis’ naar de probleemmeldpagina navigeren. De iTunes-methode werkt nog steeds, maar zodra je een probleem wil melden word je naar de nieuwe webpagina gestuurd in je browser. De nieuwe methode vereist enkel dat je naar de betreffende website gaat en met je Apple ID inlogt. Door bij een app op Probleem melden te drukken kun je één van de volgende redenen opgeven:

  • Ik heb deze aankoop niet geautoriseerd
  • Ik wilde dit artikel niet kopen
  • Ik wilde een ander artikel kopen
  • Artikel werd niet gedownload of gevonden
  • Artikel installeert niet of downloadt te langzaam
  • Artikel opent, maar functioneert niet zoals beloofd
  • Probleem wordt hier niet vermeld

Het is ook mogelijk om zelf de oorzaak van je probleem te vermelden. Eenmaal opgegeven duurt het hooguit twee werkdagen totdat je iets terughoort van Apple. Of je ook daadwerkelijk je geld terugkrijgt blijft uiteraard de vraag. Voor een app die continu crasht of niet doet wat werd beloofd krijg je wellicht je betaalde geld terug, maar de kans is klein dat je geld ontvangt enkel omdat je op een applicatie bent uitgekeken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 december 2014, 18:03
Categorie Uncategorized
Onderwerpen app store, garantie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.