Game-update: Final Fantasy Tactics krijgt releasedate, Double Dragon, Plants vs. Zombies en Kids vs. Goblins

Deze game-update komen we er eindelijk achter wanneer Final Fantasy Tactics: War of the Lions in de App Store staat. Op 4 augustus gaat het gebeuren. Verder: Plants vs. Zombies, Kids vs. Goblins en Double Dragon.

Final Fantasy Tactics: War of the LionsHet is maandag en dat betekent een game-update gevuld met nieuws, maar zonder teveel nieuwe spellen. Uitgevers lijken het begin van de week te mijden voor zulke ondernemingen. Niet dat het uitmaakt, want we weten nu wel eindelijk wanneer Final Fantasy Tactics: War of the Lions in de App Store staat. Verder kregen zowel Double Dragon en Plants vs. Zombies aanzienlijke updates en wordt Crescent Moons’s nieuwste game uit de doeken gedaan.

Tijdelijk goedkoop: Double Dragon

Double Dragon voor iPhoneToen het klassieke Double Dragon uitkwam voor de iPhone was er weinig kritiek op het spel. Wat wil je ook, het simpele spelsysteem waarbij je herhaaldelijk op vijanden inramt en verder naar rechts loopt leent zich prima voor een overzetting van de NES naar de iPhone. Eén klacht kwam echter wel in verschillende recensies terug: de virtuele gamepad waarmee je het spel speelde nam zeker een derde van het scherm in, wat ervoor zorgde dat er nog maar een klein deel van het spel te zien was. Een update lost dit probleem gelukkig op, één die gepaard gaat met een aardige prijsverlaging. Het originele bedrag van €2,99 is met bijna de helft gehalveerd, naar €1,59. Hiervoor krijg je dus de moeder van alle beat ’em up-games, waarin je als Billy je een weg door een gigantisch aantal straatvechters beukt.
Downloaden: Double Dragon (€1,59)

Final Fantasy Tactics: War of the Lions vanaf 4 augustus beschikbaar

Final Fantasy Tactics: War of the Lions voor iPhoneWe hebben er bijna een jaar langer op mogen wachten, maar eindelijk is het zover: op donderdag 4 augustus staat de remake van Final Fantasy Tactics in de App Store. In dit strategische rollenspel raak jij als Ramza betrokken in een strijd om de kroon. Al snel heb je de leiding over je eigen groep soldaten en moet je veldslag na veldslag overleven. Het spel kwam origineel uit voor de Playstation (1), waar hij door een ietwat gelijktijdige uitgave met de grote Final Fantasy-titels niet veel gespeeld werd. De kleine minderheid die het spel wel in handen kreeg was echter dolenthousiast, waardoor hij al snel een cultstatus verwierf. Een remake voor de Playstation Portable gaf het spel een welverdiend likje verf, maar ging gepaard met tergende laadtijden. Dat laatste probleem is volgens de ontwikkelaar opgelost in de iPhone-versie.

Plants vs. Zombies compatibel met retina-scherm

Plants vs. Zombies voor iPhonePlants vs. Zombies is misschien wel een van de eerste iOS-games waar we werkelijk uren achter elkaar in wisten te besteden. De origineel op de PC uitgekomen game leende zich perfect voor de iPhone. Spelers planten een tuin vol met een variëteit aan aan gewas, die je helpen met het bestrijden van een zombie-invasie in je voor- en achtertuin. Het spel kreeg laatst al een update die een flink aantal minigames toevoegde, maar nu maakt hij ook volledig gebruik van de iPhone 4 zijn Retina-scherm. Hierdoor wordt de resolutie opgetrokken, met als gevolg scherpere graphics. De update bevat ook een aantal bugfixes en tweaks om de laadtijden te verkorten.
Downloaden: Plants vs. Zombies (€2,39)

Trailer van de dag: Kids vs. Goblins

Plants vs. Zombies, Aliens vs. Predator, Spy vs. Spy en nu ook Kids vs. Goblins. Deze nieuwe RPG van Crescent Moon gaat over drie jongetjes die ten strijde trekken tegen een groep goblins. Je bestuurt alle drie de jonge vechters tegelijkertijd en geeft ze commando’s zoals dat ook ging in Battleheart. Grafisch doet het spel een beetje denken aan Max en de Maximonster, een kinderboek dat voor het eerst hier werd uitgegeven in 1968. Daar is zeker niks mis mee.

https://www.youtube.com/watch?v=KHu03vZ9BdA

Meer game-update? Kijk hier!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 augustus 2011, 18:07
Categorie Games
Onderwerpen final fantasy, game, iculture speelt, kinderen, plants vs zombies

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.