Ga-erop-uit: iPhone-app met spelletjes voor buiten

Ga-erop-uit is een vrolijke iPhone-app van Nibb-it waarin je wel 40 opdrachten voor buiten hebt. Je ontvangt medailles als je ze doet.

Nibb-it Ga Erop Uit iPhone-app voor buitenEen iPhone-app is al eens vaker het excuus voor een bedrijf om zich van de goede kant te laten zien. Denk maar eens aan een reisverzekeraar die met een applicatie voor hulp voor op reis komt. Het chipsmerk Nibb-it voegt zich in dat rijtje. Ga-erop-uit is een toepassing die maar weinig met de zoutjes van doen heeft. De applicatie heeft veertig doe-tips en spelletjes voor het hele gezin in het bos, het park, op het strand en in de heide.

Ga-erop-uit voor de iPhone bedient als een boekje waarbij je kiest tussen een van de vier omgevingen om inspiratie mee op te doen. Elke omgeving heeft tien opdrachten, en er is zo’n afwisseling in opdrachten, dat er voor elke kleine wel iets leuks moet zijn. Zo kan je darten met dennenappels in het bos, maak je het hoogste ‘druipkasteel’ op het strand of tel je gewoon zoveel mogelijk dierensoorten in de heide. Elke bezigheid wordt toegelicht op een pagina met kop, duidelijke uitleg en een plaatje. Bovenin de hoek zie je bovendien de minimumleeftijd volgens het chipsmerk, die nog wel eens uiteen kan liggen tussen 4 en 6 jaar, bijvoorbeeld.

Ga-erop-uit schelpendans iPhone Ga-erop-uit Darten in het bos iPhone

Als een opdracht of spel voltooid is, mag er op de grote knop onderop een uitlegpagina worden gedrukt en verschijnt een virtuele medaille in beeld, die kan worden gedeeld via Twitter en Facebook. Na de eerste opdracht mag je bovendien de titel ‘welpje’ dragen en na tien medailles, krijg je de eerste verrassing in de mailbox. De eerste kandidaten die alle uitdagingen in de applicatie halen, kunnen rekenen op een échte verrassing in de post. We hebben wel een voorgevoel wat dat kan zijn. Maar zelfs als het om een voorraad chipszakken gaat, is dat misschien niet zo onverdiend na mandjes maken, boemerangs knutselen, je geheugen testen, vogels van de kaart spotten en nog veel meer.

Downloaden: Ga-erop-uit! (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 juli 2013, 18:31
Categorieën Amusement, Nederlandse apps
Onderwerpen kinderen, vakantie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.